- Det svarer til, at din kone forlader dig for en anden, siger analytiker om Warrens nederlag

Super Tirsdag var en superskuffende dag for Elizabeth Warren.

Elizabeth Warren er en af nattens store tabere.

Mens Joe Biden vinder stat efter stat i det sydøstlige USA, og Bernie Sanders får mange stemmer i Californien og Texas med langt flest delegerede, har Elizabeth Warren ikke vundet en eneste delstat denne Super Tirsdag.

Selv i sin egen hjemstat Massachusetts ventes Warren endda at ende pĂĄ en skuffende tredjeplads.

- Det er et knusende nederlag. Det svarer til at din kone har været dig utro og er stukket af med en anden, siger TV 2s USA-analytiker Mirco Reimer-Elster.

Warren er presset

At vinde delstaten havde på forhånd set ud som en kamp mellem Elizabeth Warren og hendes konkurrent ude på den progressive fløj Bernie Sanders.

Men i stedet ventes Biden fra den mere moderate del af demokraterne at vinde Massachusetts foran bĂĄde Sanders og Warren.

I alt 14 delstater stemte på Super Tirsdag, og hele 1357 delegerede er på spil. Det svarer til næsten en tredjedel af det samlede antal. Stemmerne er stadig ved at blive talt op, men i skrivende stund har Warren kun vundet syv delegerede. I forvejen havde hun otte med sig fra de forrige fire primærvalg.

- I primærvalgene er det størrelsen, der er gørelsen, og da Warren tydeligvis ikke er god til at indsamle delegerede, kan man ikke se for sig, at hun er i spil til at vinde nomineringen længere, siger Mirco Reimer-Elster.

Derfor stiger presset pĂĄ hende for at droppe ud.

- Hvad nu hvis de progressive havde samlet sig om en kandidat i aftes, lige som de moderate har samlet sig om en kandidat - hvem ville have vundet?, skriver demokraten Ilhan Omar pĂĄ Twitter.

Lyn-analyse

Hvis man som præsidentkandidat ikke kan vinde sin egen delstat, er man normalt færdig. At Warren kun blev nummer tre på hjemmebane og blev fravalgt til fordel for både Biden og Sanders, er skandaløst ringe. Det svarer til, at man kommer hjem og finder ud af, at ens kone både har været en utro og er smuttet med en anden mand. Det kommer man ikke tilbage fra. Det store spørgsmål er nu, om Warren ser sin rolle som udspillet eller vælger at hænge på for at italesætte mærkesager og samle delegerede til et muligt åbent konvent, såfremt hun tror, at ingen af kandidaterne får det nødvendige flertal.

Biden har vundet mindst otte ud af 14 stemmer og mange stemmer er kommet i hus, efter at Pete Buttigieg og Amy Klobuchar begge er droppet ud og har peget pĂĄ ham.

Prognoser peger endda på, at Biden kan have taget den samlede føring foran Sanders, når Super Tirsday er gjort op.

Og da Warrens støtter ventes at vende snuden mod Sanders, kan det give senatoren fra Vermont vind i sejlene igen, hvis hun forlader kapløbet. Derfor vil der nu blive lagt et enormt pres fra Sanders-lejren.

- Frygten er, at Warren kan blive en slags stopklods for Bernie Sanders, der afholder ham fra at vinde nok delegerede, da de to nok har et ret stort overlap af potentielle vælgerne, siger Mirco Reimer-Elster.

- Med andre ord frygter Sanders, at stemmespildet vil være for stort, hvis Warren fortsætter. Spørgsmålet er, om Warren gør Sanders den tjeneste, for hun kan selvfølgelig forsøge at hamstre nok delegerede til at kunne blive tungen på vægtskålen, såfremt ingen kandidat vinder det nødvendige flertal før Demokraternes partikonvent, forklarer han.

Stjæler stemmer fra Sanders

Og Elizabeth Warren ser ikke ud til at kaste håndklædet i ringen.

I stedet har hendes kampagne sent tirsdag aften lokal tid sendt en besked ud til amerikanere, der før har støttet senatoren fra Massachusetts, og bedt om flere penge til kampagnen.

- Der er seks primærvalg om bare en uge, og vi har brug for din hjælp, står der med fremhævede bogstaver.

De seks stater, der stemmer, er Idaho, Michigan, Mississippi, Missouri, North Dakota og Washington med sammenlagt 352 delegerede at kæmpe om.

Stater som Sanders kan gøre det godt i taget i betragtning, at han vandt Idaho, Michigan, North Dakota og Washington i 2016.

Biden fører over Sanders

Der er 14 stater i spil ved Super Tirsday, og ikke alle stemmer er talt op, men ifølge CNN har Joe Biden i skrivende stund 310 delegerede, mens Sanders har 242 delegerede.

Det kræver 1991 delegerede endeligt at sikre sig nomineringen som demokraternes præsidentkandidat.