Udland

700 millioner euro og 100 ekstra grænsevagter til Grækenland

EU vil sikre sine ydre grænser ved Grækenland med euro og ekstra grænsevagter, siger kommissionsformand.

Grækenland har siden lørdag kæmpet med store flygtningestrømme fra Tyrkiet, efter at den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, lørdag åbnede landets grænser mod EU.

Men det er ikke Grækenland alene, der skal håndtere de voldsomme migrationsstrømme.

Det fortæller formand for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen, tirsdag.

- Det er ikke kun en græsk grænse, men en europæisk grænse.

- Derfor er vi kommet her i dag for at sende et klart signal om europæisk solidaritet, og vi er fuldt ud klar til at give al den operationelle støtte, som Grækenland har brug for, siger hun.

EU tilser situationen

Tirsdag er von der Leyen sammen med formand for EU-Parlamentet, David Sassoli, og EU-præsident, Charles Michel, ved den græsk-tyrkiske grænse i Grækenland for at tilse situationen. Her mødes de med den græske premierminister Kyriakos Mitsotakis.

EU's agentur for grænse- og kystbevogtning, Frontex, forbereder et omfattende hold, der blandt andet indebærer 100 ekstra grænsevagter, to helikoptere og flyvemaskiner, fortæller von der Leyen.

Der er allerede 530 EU-grænsevagter i Grækenland.

Desuden vil EU yde 700 millioner euro i økonomisk støtte til Grækenland.

Uro i Syrien sender hundredtusinder på flugt

Det er den tiltagende uro i den syriske Idlib-provins, som er Syriens sidste oprørskontrollerede områder, der har sendt hundredtusinder af mennesker på flugt.

Lørdag valgte Erdogan at åbne de tyrkiske grænser mod Europa, og det har fået tusindvis af flygtninge til at strømme mod især græske øer.

Ifølge tal fra FN er der tirsdag cirka 13.000 strandede migranter, som forsøger at komme ind i EU gennem Tyrkiet.