Udland

Coronavirusset har nu krævet over 3000 liv på verdensplan

Over hele verden må sundhedsmyndighederne nu forholde sig til coronavirus - her i Malaysia, hvor sundhedspersonale tager imod rejsende fra Kina Muzzafar Kasim / Ritzau Scanpix

Langt de fleste dødsfald som følge af coronavirusset er fundet sted i Hubei-provinsen i Kina.

Det samlede antal dødsfald som følge af det nye coronavirus overstiger nu 3000 på verdensplan.

Ifølge John Hopkins University, som løbende opdaterer dødstallet, er 3038 nu døde af COVID-19.

De seneste dødsfald i Kina er alle fundet sted i virusepicenteret Hubei-provinsen, oplyser de kinesiske sundhedsmyndigheder mandag morgen lokal tid.

Det seneste døgn har 42 personer i provinsen mistet livet. Det er en stigning sammenlignet med det forrige døgn, hvor der var 29 dødsfald.

Alene i Hubei-provinsen har 2803 personer mistet livet, siden virusset brød ud i slutningen af sidste år og krævede sit første liv i januar.

Samtidig er antallet af nye smittede i provinsen på sit laveste niveau siden slutningen af januar.

Således er der blevet registreret 196 nye smittetilfælde. Det er et stort fald sammenlignet med det forrige døgn, hvor der blev registreret 570 nye smittetilfælde.

Politisk møde aflyst grundet COVID-19

Natten til mandag dansk tid er et møde mellem Kinas præsident, Xi Jinping, og Japans premierminister, Shinzo Abe, i Japan blevet aflyst som følge af smittespredningen.

Det oplyser en kilde ifølge nyhedsbureauet Reuters. Besøget var planlagt til at finde sted i begyndelsen af april. En ny dato er ikke fundet, skriver Reuters.

Coronavirusset har spredt sig til over 60 lande.

Senest er der bekræftet det første smittetilfælde i New York i USA. Det skriver guvernør Andrew Cuomo på Twitter.

Patienten er en kvinde i 30'erne, der er blevet smittet med virusset efter at have rejst i Iran, hvor smitten har spredt sig drastisk den seneste tid.