Coronavirus

Dansker i coronaramt Tyskland: Der er tomme hylder i supermarkederne

I delstaten Nordrhein-Westfalen er flere end 70 personer smittet med coronavirussen. Det har fået skoler og institutioner til at holde lukket.

Borgerne i Nordrhein-Westfalen har tømt flere af supermarkedernes hylder, efter at antallet af coronavirus-smittede personer er steget.

Myndighederne vurderer, at der her er flere end 70 tilfælde, mens der i hele Tyskland er flere end 100 personer, der er blevet smittet.

Det skriver Süddeutsche Zeitung.

I området bor der flere danske familier, og en af dem er Jon Jacobi Hansen, der blandt andet fortæller, at frygten for at blive smittet kan ses i supermarkederne.

- Mange steder er hylderne helt tomme, og der er ikke mere brød eller dåsemad tilbage. Der er gået lidt panik i befolkningen. Mere end der måske burde være, siger Jon Jacobi Hansen.

I Heinsberg er fire børn blevet smittet i deres dagpleje, efter at deres pædagog allerede var syg med covid-19. Udviklingen i distriktet har fået myndighederne til at lukke institutioner og skoler, og det har helt praktisk fået Jon Jacobi Hansens familie til at skulle finde pasningsmuligheder i den kommende uge. Men antallet stiger, og det har fået borgerne i Hensberg til at ændre adfærd.

- Vi prøver at holde os fra store menneskemængder. Det er tydeligt, at folk holder sig længere på afstand af hinanden, og der blive ikke givet hånd så tit. Steder, hvor der plejer at være mange mennesker, er tomme, siger Jon Jacobi Hansen.

Hamstring flere steder

Coronavirussen fik i løbet af februar også befolkningen i Hongkong til at hamstre varer i supermarkederne.

I et forsøg på at forhindre spredningen af virussen besluttede regeringen i Hongkong at lukke flere grænseovergange til Fastlandskina, hvilket ifølge CNN fik folk til at strømme ud for at hamstre varer, da de frygtede, at grænselukningen ville afskære forsyningsvejene til bystaten.

Efterspørgslen fik mange supermarkeder til at melde udsolgt af helt basale varer.

Danskere efterspørger håndsprit

Også i Danmark kan det mærkes, at de første tilfælde af smittede personer er blevet konstateret. På dagen, hvor TV 2 NEWS-redaktøren Jakob Tage Ramlyng blev 'patient nul' her i landet, kunne flere supermarkeder melde udsolgt for håndsprit.

Hjemmesiden haandsprit.dk oplyste i løbet af ugen, at man ikke kunne modtage ordrer online på grund af "ekstraordinær travlhed".

Også hos apotekerne er efterspørgslen på håndsprit og mundbind steget væsentligt, skrev Jyllands-Posten.