Coronavirus

Udenrigsministeriet opdaterer advarselsliste: Fraråder nu ikke-nødvendige rejser til dele af Italien

Advarslen om Italien skyldes et "forsigtighedsprincip", fordi antallet af coronasmittede er steget i fire nordlige regioner.

Denne artikel er ikke opdateret for nylig - få i stedet overblikket her:

Mandag aften har Udenrigsministeriet opdateret deres rejsevejledning til fire nordlige regioner i Italien.

De fraråder nu ikke-nødvendige rejser til områderne på grund af "en stor stigning" i antallet af nye coronasmittede.

Listen over områder og lande, som Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til, er dermed vokset.

Her kan du se de specifikke rejsevejledninger.

Rød kategori: Alle rejser frarådes

En gennemgang af Udenrigsministeriets rejsevejledninger viser, at rejser helt frarådes til bestemte områder i to lande, hvor der lige nu er udbrud af coronavirus:

 • Kinas Hubei-provins på grund af udbrud af coronavirus.
 • Irans grænseområder op til Irak, Afghanistan og Pakistan, til Sistan-Baluchistan-provinsen og til den østlige del af Kerman-provinsen på grund af meget høj risiko for terror og kidnapning. Der har desuden været flere udbrud med lokal smittespredning af covid-19.

Hvis du alligevel er nødt til at rejse, anbefaler Udenrigsministeriet, at du sørger for professionel rådgivning til rejsen.

Orange kategori: Alle ikke-nødvendige rejser frarådes

Det er i den orange kategori, at Udenrigsministeriet netop har tilføjet fire italienske regioner.

 • Italiens nordlige regioner Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto.
 • Kina, bortset fra Hubei-provinsen, Hongkong, Macao og Taiwan.
 • Iran, bortset fra områderne i den røde kategori.

Den orange kategori betyder, at alle ikke-nødvendige rejser frarådes, og rejsen bør genovervejes. Man bør have meget vigtige årsager til at trodse risikoen, hvis man vælger at tage afsted alligevel. For Kinas vedkommende gælder den orange advarsel resten af landet, fordi covid-19 også spreder sig uden for Hubei-provisen. Irans orange kategori skyldes den generelle sikkerhedssituation i landet. Der har dog også været flere coronaudbrud med "lokal smittespredning".

Gul kategori: Vær ekstra forsigtig

Flere andre lande og regioner er i den gule kategori på grund af coronavirus, som betyder, at du skal være ekstra forsigtig. Her rådes du til at være opmærksom på din personlige sikkerhed og huske at holde dig opdateret:

 • Resten af Italien.
 • Japan.
 • Singapore.
 • Sydkorea.
 • Hongkong.
 • Macao.
 • Taiwan.

Selvom flere end 70 lande har rapporteret om personer smittet med covid-19, er det alligevel relativt sikkert at rejse til mange af dem, hvis man man er opmærksom og holder øje med myndighedernes meldinger. De er i den grønne kategori.

Rejsevejledningerne opdateres løbende, så tjek altid um.dk inden afrejse.

Hvis du skal booke sommerferie i disse dage, så er det også en god idé at tegne en afbestillingsforsikring - og tjekke, om den dækker i en situation som denne.

Har man mulighed for det, bør man dog nok vente lidt med at bestille sin sommerferie, siger direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

- I hvert fald hvis man rejser til nogle af de regioner, hvor der allerede er udbrud, fordi der lige pludselig kan være forhold, der gør, at man ikke skal rejse. Det vil være mit råd, og det er også det, jeg selv vil overveje i forhold til min sommerferie, siger Brostrøm.

Selv lande, hvor der endnu ikke er konstateret coronavirus, skal man være påpasselig med.

- Virus respekterer ikke landegrænser, ligesom den ikke respekterer nationaliteter, hudfarver, køn og så videre, siger Brostrøm.