Coronavirus

Coronavirus har nu fået sit eget liv i Frankrig: Skoler lukkes og håndtryk frarådes

Der er nu 57 bekræftede tilfælde af covid-19 i landet.

Coronavirus spreder sig nu på fransk grund.

Det siger Frankrigs sundhedsminister, Olivier Véran, på et pressemøde ifølge Reuters.

Han uddyber, at myndighederne har identificeret adskillige områder med intern smittespredning, og at der nu er 57 bekræftede tilfælde af covid-19 i landet.

Derfor råder ministeren folk til ikke at give hinanden håndtryk, mens også skolerne i Oise-departementet som udgangspunkt ikke genåbner efter ferien.

På Twitter meddeler Frankrigs forsvarsminister Florence Parly også, at der er blevet bekræftet flere tilfælde af smittede på en militærbase i Creil nord for Paris.

Præsident afviser at lukke grænser

Selvom sygdommen breder sig, afviste Frankrigs præsident Emmanuel Macron torsdag at lukke landets grænser for at begrænse spredningen.

Det meldte han ud på et pressemøde i byen Napoli i Italien, hvor han var taget til for at mødes med den italienske premierminister Giuseppe Conte.

- Hvad angår lukning af vores grænser, må vi forholde os til videnskaben. Det lader til, at virussen ikke stopper ved grænsen. Til manges ærgrelse kender den ikke til geografi eller administrative grænser, lød det fra Macron.

De to statsoverhoveder mødtes for at diskutere udbredelsen af covid-19, som har ramt Italien hårdt.

De italienske myndigheder oplyser, at 17 mennesker har mistet livet til sygdommen i landet, mens antallet af bekræftede smittede er steget til 655. Langt de fleste tilfælde er i de nordlige regioner Lombardiet og Veneto.

WHO hæver risikovurdering

På verdensplan er 83.867 personer erklæret smittet med covid-19. Heraf er 2.867 døde, mens 36.686 er blevet helbredt for sygdommen.

De sidste dages store stigninger i antallet af bekræftede tilfælde har fredag fået verdenssundhedsorganisationen WHO til at hæve sin risikovurdering fra "høj" til det højest mulige niveau - "meget høj".

I Danmark har to personer i skrivende stund fået konstateret sygdommen, mens mindst 35 personer holdes i hjemmekarantæne.

Du kan følge sygdommens udvikling her: