Coronasmitte i mindst 49 lande - seks kontinenter er nu ramt

En 61-årig brasilianer blev onsdag den første i Sydamerika, der er konstateret smittet med coronavirus. Norge har også fået sit første tilfælde.

Det brasilianske sundhedsministerium oplyste onsdag, at landet nu har fået sin første patient, der er smittet med corona-virus.

Med et konstateret tilfælde i Sydamerika har virussen nu spredt sig til alle verdens kontinenter bortset fra Antarktis.

Ifølge de brasilianske myndigheder er patienten en 61-årig mand fra Sao Paulo, der 21. februar vendte hjem fra Lombardiet i Norditalien, som er det værst ramte land i Europa.

Manden er nu indlagt i isolation på et hospital i Sao Paulo og har det efter omstændighederne godt. Imens er myndighederne begyndt at opspore 20 personer, som man frygter også kan være smittet. Desuden vil man opspore de øvrige passagerer ombord på flyet hjem fra Europa.

Brasilien er blot et af de lande, der onsdag kunne melde om første tilfælde af coronasmitte.

Smitte i syv nye lande

De norske sundhedsmyndigheder bekræftede onsdag aften det tilfælde af coronasmitte. En kvinde i Tromsø er smittet efter en tur til Kina. Natten til torsdag blev første tilfælde af coronasmitte i Danmark bekræftet. En mandlig TV 2-medarbejder er konstateret smittet.

I Grækenland er en 38-årig kvinde fra Thessalonoki konstateret smittet. Også den græske kvinde har for nylig været i Italien, der med over 400 tilfælde er centrum for smittespredningen i Europa.

Også Pakistan har onsdag konstateret sine første to tilfælde af smitte med coronavirus, fortæller landets sundhedsminister ifølge Reuters.

Den ene af de smittede har netop været i Iran, hvor der er fundet flere smitte-tilfælde.

Også Georgien og Nordmakedonien blev onsdag ramt af smitten for første gang.

Sent onsdag aften kunne Rumænien så fortælle, at de også har en person, der er smittet.

Mindst 49 lande

Den nye coronavirus blev første gang konstateret lige før nytår i det centrale Kina, og siden har den spredt sig til mindst 49 andre lande, viser den opdaterede opgørelse på Worldometer, der registrerer alle smittetilfælde i hele verden.

Næsten 80.000 mennesker er smittet i Kina, og med 2715 døde er Kina klart det land, der er hårdest ramt.

Men der har nu dannet sig smittecentre andre steder i verden, blandt andet i Sydkorea (1261 smittede og 12 døde), Italien (401 smittede og 12 døde) og Iran (139 smittede og 19 døde).