Coronavirus

Danskere i karantæne på turisthotel på Tenerife

Et turisthotel, der også bliver benyttet af danske rejseselskaber, er blevet sat i karantæne, efter turist er blevet konstateret smittet med covid-19.

Mindst seks danskere er sammen med flere hundrede andre turister blevet sat i karantæne på et hotel i byen Adeje, der ligger i den sydøstlige del af ferieøen Tenerife.

Bravo Tours oplyser til TV 2, at to af rejseselskabets gæster opholder sig på hotellet, mens et ægtepar til DR fortæller, at de selv har booket værelser til sig selv og deres to børnebørn.

- Vi har været i kontakt med de to danskere - de er helt rolige, og der er ingen panikstemning. De afventer de spanske myndigheder, oplyser den presseansvarlige i Bravo Tours, Sidsel Nordestgaard, til TV 2.

Oplysningen kommer efter, en italiensk turist, der har opholdt sig på hotellet, mandag blev konstateret smittet med coronavirus. Det oplyser de spanske myndigheder til den spanske avis El Espanol.

Rejseselskabet TUI oplyste tirsdag morgen til TV 2, at også TUI havde tre danskere på det pågældende hotel, der er sat under karantæne. Den information har rejseselskabet nu rettet. TUI's vagtcentral har taget fejl - de tre danskere var på vej til det pågældende hotel, men bliver nu omdirigeret til et andet hotel, oplyser pressechef Mikkel Hansen, til TV 2.

Der er tale om hotellet H10 Costa Adeje Palace, som bliver benyttet af både Bravo Tours, Sun Tours og TUI Danmark, og ifølge det spanske medie Antena de Canarias opretholder spanske sikkerhedsstyrker en sikkerhedszone omkring hotellet, så ingen kan komme ud eller ind.

Ifølge de spanske sundhedsmyndigheder skal samtlige gæster på hotellet nu testes for coronavirus, oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Danskere skal følge de spanske anvisninger

Fra Sundhedsstyrelsen lyder det, at danskere, der kan være udsat for smitte på turisthotellet på Tenerife, skal følge anvisningerne fra de spanske sundhedsmyndigheder.

- Vi har stor tiltro til, at vores kollegaer i Spanien håndterer situationen efter samme principper, som vi følger i Danmark, siger Søren Brostrøm.

Han forventer, at de danske myndigheder i løbet af tirsdag vil få en melding fra de spanske myndigheder om situationen.

Italiener har boet på hotel i seks dage

Den italienske turist, der er læge, har boet på hotellet i seks dage og oplevede feber i flere dage, indtil han søndag selv henvendte sig på en privat klinik.

Det blev efterfølgende påvist, at personen er smittet med coronavirus.

Det betyder, at gæster, der har opholdt sig på hotellet i sidste uge, og efterfølgende er vendt hjem til deres respektive lande, kan være blevet udsat for smitte. TUI oplyser til TV 2, at rejseselskabet ikke har haft andre danske gæster på det pågældende hotel de sidste ti dage.

Den italienske turist, der var på ferie med sin kone, er indlagt på universitetshospitalet Nuestra Senora de Candelaria, oplyser blandt andet det spanske medie 20 Minutos.

- Et muligt scenarie, at der kommer smittede til Danmark

Den italienske turist er oprindeligt fra Lombardiet, skriver det spanske medie. Netop i Lombardiet er antallet af smittetilfælde siden fredag steget voldsomt, ligesom der er blevet konstateret smitte i flere andre regioner i Italien. Antallet af smittede er over 230 i hele Italien.

Blandt andet situationen i Italien har fået Sundhedsstyrelsen til tirsdag at ændre beredskabsniveauet til moderat, ligesom styrelsen har opdateret retningslinjerne for praktiserende læger. Det fortæller styrelsens direktør, Søren Brostrøm.

- Vores strategi er, at vi får opsporet og inddæmmet smittede, så dét, der sker i Italien lige nu, ikke sker i Danmark. Men vi må nok indstille os på, at det er et muligt scenarie, at der kommer smittede til Danmark, siger han til TV 2.