Coronavirus

De troede, manden fra Kina var patient nul - men han har aldrig været smittet

De italienske myndigheder ved ikke, hvor det stigende antal smittetilfælde i den nordlige del af landet har sin oprindelse.

Smittespredningen med coronavirus i det nordlige Italien fortsætter, men de italienske myndigheder ved ikke, hvor smitten stammer fra. Det skriver flere italienske medier, herunder La Repubblica.

Det har tidligere været fremme, at en 38-årig mand, der er indlagt på intensiv i kritisk tilstand, begyndte at vise symptomer, efter han mødtes med en forretningsforbindelse, der netop var kommet hjem fra Shanghai i Kina.

Men ifølge den italienske vicesundhedsminister, Pierpaolo Sileri, kan smitten i Lodi-området ikke komme fra ham, da han er blevet testet negativ for coronavirus.

Ifølge TV 2s korrespondent Eva Ravnbøl, der befinder sig i Italien, er den pågældende mand faktisk blevet testet negativ for coronavirus tre gange, ligesom han er blevet undersøgt flere gange.

- Han har aldrig haft coronavirus. Det vil sige, at det er et mysterium, hvor smitten er kommet fra. Det samme er tilfældet i regionen Veneto, hvor man kigger på det lokale kinesiske samfund, men her ved man faktisk heller ikke, hvor smitten kommer fra, siger hun.

Bryder man karantæne, bliver man anholdt

Den 38-årige mand mødtes i januar med forretningsforbindelsen fra Kina på en bar i Codogno. Efterfølgende blev ejeren af baren – der også er en bekendt af den 38-årige – imidlertid bekræftet smittet, ligesom tre stamkunder på baren også er blevet smittet med coronavirus, oplyser nyhedsbureauet AFP.

Den 38-årige mand henvendte sig med høj feber på den lokale skadestue, hvorfra flere andre er blevet smittet, men hvor smitten oprindeligt stammer fra, ved de italienske myndigheder altså fortsat ikke.

I de to regioner Lombardiet og Veneto i det nordlige Italien er der udgangsforbud i ti byer, ligesom det er forbudt at besøge byerne. Det sker som et forsøg på at begrænse smittetilfældene, der på to dage er gået fra under ti til tæt på 89.

Hvis man forsøger at bryde reglerne, vil man blive anholdt, oplyser de italienske medier.