Udland

Prins Harry og hertuginde Meghan dropper 'royalt' varemærke

Hertugparrets tilbagetrækning som seniormedlemmer af kongefamilien skabte tidligere på året stor røre i Storbritannien.

Prins Harry og hertuginde Meghan vil fra foråret ikke længere gøre brug af varemærket 'Sussex Royal'.

Det udtaler en talsperson for parret i en pressemeddelelse.

På grund af lovgivning i forbindelse med brugen af ordet 'royal', vil parrets kommende non-profitorganisation heller ikke få det planlagte navn 'Sussex Royal Foundation'.

Og i det hele taget vil de to ikke længere anvende ordet i deres branding eller kommunikation, lyder det uddybende.

Lige nu kommunikerer prins Harry og hertuginde Meghan ellers fra en offentlig Instagramprofil under navnet 'sussexroyal'.

Ny status i kongehuset

Tidligere på ugen meldte Buckingham Palace ud, at parret fra 31. marts får en ny status i det britiske kongehus. Til den tid vil de altså formelt have trukket sig fra de kongelige pligter.

Det sker som et led i den tilbagetrækning, der i januar gik i gang, da parret meddelte, at de ikke længere ville være seniormedlemmer af det britiske kongehus.

Prins Harry og hertuginde Meghans beslutning skabte dengang stor røre i Storbritannien og på Buckingham Palace.

Som et led i skilsmissen med kongehuset mister parret deres royale titler, mens de heller ikke vil modtage offentlige midler. Samtidig skal de tilbagebetale en del af de 2,4 millioner pund, de har brugt på at renovere deres hjem Frogmore House tæt på Windsor Castle.

Harry og Meghan har blandt andet angivet den britiske presses voldsomme bevågenhed og til tider kritiske tilgang til parret som en af årsagerne til, at de ikke længere ønsker at være en fremtrædende del af kongefamilien.