USA VALG

Til fest med Sanders-fans: - Hellere Trump end Bloomberg

Efter nattens demokratiske debat i staten Nevada er tilhængere af Bernie Sanders ikke klar til at støtte Bloomberg, hvis han vinder nomineringen.

100 Bernie Sanders-tilhængere var natten til torsdag samlet på den mexicanske restaurant Tacotatrian i Las Vegas for at se de demokratiske præsidentkandidater tordne sammen på nationalt tv.

Og her var de lige så spændte på at se Michael Bloomberg som alle andre i USA.

Der gik ikke længe, før den første dom over den nye kandidat var klar.

- Jeg vil hellere have fire år mere med Trump, end jeg vil have otte år med Bloomberg, fortæller deltageren Alexander Kabada til TV 2.

For Bernie Sanders' fans på den mexicanske restaurant er milliardæren Michael Bloomberg, som tidligere har været borgmester i New York, nøjagtig lige som USA's nuværende præsident.

- Han er Donald Trump i ny forklædning. Han har et hav af sexistiske anklager imod sig, og jeg gider ikke skifte én milliardær ud med en anden, fortæller Ben Schiffer.

Debatten mindede om reality-tv

Selvom Sanders-tilhængerne ikke havde meget tilovers for Bloomberg efter debatten, var nogle i lige så høj grad bekymrede for den mudderkastning, der fandt sted kandidaterne imellem.

Flere amerikanske medier har nemlig kåret nattens debat som den mest kontroversielle indtil videre, da stemningen var meget aggressiv.

- I USA elsker vi reality-tv, og det er netop, hvad debatten var. Det var underholdning af højeste kvalitet, men den var ekstremt destruktiv for det demokratiske parti, fortæller deltageren Poul Rubben.

Flere bemærkede, at kandidaterne havde mere travlt med at bekrige hinanden i stedet for Donald Trump og hans politik.

- Efter debatten er jeg blevet i tvivl om, hvorvidt demokraterne opfatter hinanden som deres største konkurrenter og ikke Trump, fortæller Brienne Coben.

- Det er så pinligt for os demokrater, at der stadig er så mange med i kapløbet om at blive USA's næste præsident. Det bliver endnu mere pinligt, når det bliver mere og mere klart, at ingen kan blive enige om retningen. Det er brænde på Trumps varme bål, fortæller Kimmie Carter.