Udland

Australien evakuerer 200 fra virusramt krydstogtskib

Når australierne er hentet hjem fra Japan, skal de i karantæne i yderligere 14 dage, siger premierminister.

Australien vil evakuere flere end 200 af sine borgere om bord på det virusramte krydstogtskib Diamond Princess i Japan. Det oplyser landets premierminister Scott Morrison til Reuters.

Ifølge Morrison vil de evakuerede passagerer blive transporteret til Australiens tropiske nord, hvor de vil blive placeret i karantæne i yderligere 14 dage.

- Af de flere end 200 australiere, som vender tilbage til Australien, kommer vi til at kræve en karantæneperiode på yderligere 14 dage, når de ankommer til Darwin, siger Scott Morrison til journalister i Melbourne.

Krydstogtskibet har været i karantæne, siden det ankom til Yokohama i Japan 3. februar med cirka 3700 passagerer og besætningsmedlemmer om bord.

Årsagen til karantænen var, at en mandlig passager, som gik i land i Hongkong, blev testet positiv for den smitsomme coronavirus fra Kina.

I weekenden nåede antallet af smittede blandt skibets passagerer og besætning op på 355 personer. Smittespredningen på krydstogtskibet er den mest omfattende uden for Kina.

Ikke alle er glade

Selvom australierne nu har udsigt til at kunne vende hjem, er det ikke alle, der er glade.

De 14 dages karantæne betyder nemlig tab af arbejdsfortjeneste og yderligere ventetid, inden de uheldige passagerer kan vende hjem.

En pårørende til to af passagererne skriver på Facebook, at de australske myndigheder burde have handlet tidligere, hvis de ikke havde tillid til japanernes beslutning om at holde passagererne i karantæne på skibet.

USA var det første land, som besluttede at evakuere sine statsborgere fra skibet. Dem var der 400 af, her må 40 dog blive i Japan, fordi de er blevet smittet.

Canada, Italien, Sydkorea og Hongkong har også planer om at evakuere borgere om bord på krydstogtskibet.

Der er ingen danskere om bord.