Udland

Storm oversvømmer tusindvis af britiske hjem – beboere evakueret

De store mængder vand har fået flere af landets floder til at gå over deres breder og udløst rekordmange oversvømmelsesalarmer.

Det er ikke kun på dansk jord, stormen Dennis skaber problemer i øjeblikket.

I Storbritannien er flere hundrede indtil videre blevet evakueret, og over tusind hjem er oversvømmet af de store mængder vand, der har udløst et rekordhøjt antal oversvømmelsesalarmer – over 600, herunder fire advarsler om livsfare. Det skriver Independent.

I nogle dele af landet er der i løbet af de seneste to døgn faldet, hvad der svarer til en måneds regn. Byen Nantgarw nær Cardiff er et af de steder, der var hårdest ramt, og flere veje stod under vand søndag, fortæller Paul Mason, leder ved South Wales' beredskab.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. I mine 31 år i det her job er det her det værste, jeg har set, siger han til Independent.

- Klokken 5 modtog vi de første opkald. Vandet nåede op til vinduerne nogle steder, så vi har sendt et stort antal både og redningsfolk ud for at banke på dørene.

Beredskab måtte redde kolleger

Adskillige veje og jernbaner er oversvømmede efter de store nedbørsmængder og vinde, den anden storm på blot en uge har bragt med sig.

Og i områderne South Wales, Shropshire, Worcestershire og Herefordshire er floder gået over bredderne, og jordskred har blokeret veje og dermed fanget mange af byernes beboere.

I byen Lindridge måtte beredskabet endda rykke ud og redde nogle af sine egne kolleger, der var strandet i en brandbil.

En lokal nødsituation

Søndag morgen var mere end 150 fly også aflyst på grund af vejret. En video viser, hvordan et fly, der forsøger at lande i Heathrow Lufthavn, bliver skubbet sidelæns væk fra landingsbanen af vinden.

Stormen Dennis har resulteret i over hundrede aflysninger af fly i Storbritannien søndag. Her er der dog et, der forsøger at lande i Heathrow Lufthavn. Video: Maja Kærhus Jørgensen

Tilstandene er dog ikke så alvorlige, at der vil blive erklæret national nødsituation, mener den britiske landbrugsminister George Eustice.

- Det er ikke en national nødsituation endnu, men det er helt afgjort en lokal nødsituation i mange af de berørte områder, siger han ifølge Independent.