Coronavirus

Dødstal fortsætter med at stige - Kinas hovedstad indfører nye regler

I alt er 1523 personer nu døde af covid-19 på det kinesiske fastland. Beijing indfører nye karantæneregler.

Gennem det seneste døgn er yderligere 143 personer på det kinesiske fastland døde af sygdommen covid-19, som man kan få ved at blive smittet med den nye coronavirus.

Det oplyser den nationale sundhedskommission i Kina lørdag morgen lokal tid i den daglige opdatering om virussen, skriver blandt andet Ritzau.

Dermed er i alt 1523 personer på det kinesiske fastland døde af covid-19. 1457 af dødsfaldene er sket i Hubei-provinsen, hvor udbruddet startede.

14 dages karantæne i Beijing

Som en sikkerhedsforanstaltning har myndighederne i Kinas hovedstad, Beijing, nu beordret 14 dages karantæne til folk, der vender tilbage til Kina fra ferie, skriver blandt andet BBC.

De, der er omfattet af instruksen, skal "selv søge i karantæne eller opsøge de steder, der er oprettet med henblik på karantæne".

Indbyggere i byen, der ikke overholder kravet, risikerer straf, lyder det fra en arbejdsgruppe, som skal forhindre, at virussen spreder sig.

- De, der nægter at acceptere observation hjemme eller centraliseret, samt andre tiltag for at forebygge og kontrollere, vil kunne retsforfølges, lyder beskeden.

Kravet fra myndighederne kommer, samtidig med at masser af storbyens 20 millioner indbyggere vender hjem efter at have fejret det kinesiske nytår i andre dele af Kina.

66.800 smittet i hele verden

I løbet af det seneste døgn er i alt 2641 personer på det kinesiske fastland blevet smittet med coronavirussen.

På verdensplan er over 66.800 personer smittet med den nye coronavirus, viser en opgørelse fra John Hopkins University i Baltimore.

De kinesiske myndigheder oplyser, at 1716 læger og sygeplejersker er smittet - seks af dem er døde.

Første tilfælde i Afrika

Der er registreret coronavirus i 28 lande ud over Kina. Blandt dem Sverige, Spanien, Frankrig, Italien og Tyskland, samt USA, Canada, Australien og Thailand.

Første tilfælde af virussen i Afrika blev konstateret fredag - en person er smittet i Egypten.

Virussen har krævet to dødsofre i Hongkong og Filippinerne, og i Japan døde den første person af covid-19 torsdag.