Udland

Over 1700 kinesiske sundhedsarbejdere smittet med ny coronavirus

Mere end 65.000 mennesker er blevet smittet med coronavirus, mens knap 1400 har mistet livet.

Adskillige medarbejdere i det kinesiske sundhedsvæsen er blevet ramt af den smitsomme nye coronavirus, der fører til sygdommen med det officielle navn covid-19.

På et pressemøde fredag kunne den nationale kinesiske sundhedskommission oplyse, at 1716 medarbejdere i det kinesiske sundhedsvæsen er blevet smittet med virussen.

Seks af dem har mistet livet.

- Lige nu er arbejdspresset på sundhedspersonalet ekstremt stort. Deres muligheder for at arbejde ordentligt og få hvile er begrænsede, sagde Zeng Yixin, der er viceminister i den kinesiske sundhedskommission, på pressemødet, som Ritzau citerer fra.

Stort mentalt pres

Han fortalte, at der er et stort mentalt pres på personalet, og at risikoen for smitte er høj.

Ifølge sundhedskommissionen kommer 87,5 procent af de smittede sundhedsarbejdere fra Hubei-provinsen, hvor Wuhan er hovedstaden.

Den nye coronavirus blev første gang konstateret på et marked i Wuhan.

Alene i Wuhan er 1102 sundhedsarbejdere smittet.

Der er 11 millioner indbyggere i byen og 398 hospitaler samt 6000 mindre klinikker. Desuden er der ni hospitaler dedikeret til at behandle coronavirus.

Mere end 65.000 mennesker er blevet smittet med virussen på verdensplan, mens 1380 har mistet livet.

Kraftig forøgelse af smittede

Myndighederne i Hubei-provinsen meldte torsdag om en kraftig forøgelse af smittede, efter man havde taget en ny diagnosemetode i brug.

Ifølge CNN har virussen bredt sig til 28 lande uden for Kina. Det drejer sig om lande som Australien (mindst 15 smittede), Belgien (mindst en smittet), Sverige (mindst en smittet), Japan (mindst 31 smittede, en død og 219 i karantæne på et krydstogtsskib), USA (mindst ni smittede), Storbritannien (mindst ni smittede) og Sydkorea (mindst 28 smittede).

Lægen Li Wenliang, der døde i sidste uge efter at være blevet smittet af virussen, blev anklaget for "at sprede rygter" og "forstyrre den offentlige orden", da han forsøgte at advare mod virussen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har det ført til, at flere kinesere har tilkendegivet deres utilfredshed med regeringen offentligt.