Sanders vinder New Hampshire: - Begyndelsen på enden for Donald Trump

Bernie Sanders tager en stor sejr og lover, at det er enden på Donald Trump.

- Tak New Hampshire for en stor sejr i aften, lød det fra Bernie Sanders til øredøvende klapsalver ved hans valgfest i byen Manchester i New Hampshire efter demokraternes andet primærvalg i USA.

Men helt så stor blev sejren dog ikke. Sanders erklærede sig selv som vinder med 87 procent af stemmerne talt op, hvor han med 26 procent af de optalte stemmer fører foran den unge komet Pete Buttigiegs 24,4 procent .

Begyndelsen på enden for Trump

CNN, Washington Post og andre amerikanske medier har også vurderet, at Bernie Sanders ender som aftenens vinder.

Og Sanders lover vælgerne i New Hampshire, at aftenens sejr er første skridt på vejen mod at fjerne "den farligste præsident i USA's nyere historie" fra embedet ved præsidentvalget i november.

- Denne sejr er begyndelsen til enden på Donald Trump, lover Bernie Sanders til salens store begejstring.

- Men det handler ikke kun om at slå Trump. Det handler om at forandre dette land, siger han.

Buher af Biden

Som de andre kandidater har gjort det tidligere på natten, takker Bernie Sanders sine modkandidater ved navn.

Joe Bidens navn blev som det eneste mødt med buhråb af den proppede sal.

Den tidligere vicepræsident var en klar favorit i meningsmålingerne i lang tid, men Joe Biden har tabt momentum, siden han i sidste uge endte på en for hans støtter skuffende fjerdeplads ved primærvalget i Iowa.

I stedet er Bernie Sanders nu øverst på sejrsskamlen i de nationale meningsmålinger - og nu også i New Hampshire.

Bernie Sanders vandt ganske vist primærvalget i New Hampshire, men det blev et tæt løb med den tidligere borgmester Pete Buttigieg. Ser man på de store forventninger op til valgdagen, fik Sanders dermed igen et skuffende resultat. Den konklusion kan virke paradoksal, i og med Sanders jo vandt New Hampshire. Men senatoren fra Vermont vandt en stor sejr i delstaten i 2016, og forventningen var, at han igen ville vinde nabostaten med en pæn margin. Det skete ikke. Tværtimod havde Buttigieg efter alt at dømme vundet New Hampshire, havde det ikke været for Amy Klobuchars stærke tredjeplads.

Tæt kapløb i toppen

På en tredjeplads er aftenens helt store overraskelse Amy Klobuchar med 19,8 procent af de optalte stemmer.

Omvendt er Joe Biden forvist til en femteplads med 8,4 procents opbakning efter senator Elizabeth Warren, der ligger på 9,3 procent.

Nattens resultat betyder, at Bernie Sanders og Pete Buttigieg hver vinder ni delegerede, mens Amy Klobuchar vinder seks.

Regnet sammen med dem fra Iowa fører Pete Buttigieg med 23 delegerede, mens Bernie Sanders har 21 delegerede.