Udland

Kvindelig turist anholdt for at bære bikini

I en offentliggjort video kan man se flere betjente forsøge at få kvinden til at dække sig til, mens hun kæmper imod. MvCrisis

I Maldiverne er det kun tilladt at bære badetøj på aflukkede feriesteder.

En kvindelig britisk turist blev torsdag i sidste uge anholdt af adskillige politibetjente under en ferie i Maldiverne. Årsag: Hun var iført bikini i det offentlige rum.

Nu har både politiet og formanden for parlamentet i Maldiverne givet kvinden en undskyldning. Det skriver The Guardian.

Det sker, efter en videooptagelse af anholdelsen har skabt røre på de sociale medier.

På videoen kan man se tre mandlige betjente prøve at anholde kvinden i bikini, mens en fjerde forsøger at dække kvinden til med et håndklæde. Under anholdelsen skulle kvinden have råbt, at de krænkede hende seksuelt.

Kvinden blev efterfølgende tilbageholdt i to timer, inden hun blev løsladt igen.

Strenge regler for badetøj

Maldiverne er en muslimsk nation, og i mange år var turister henvist til afsidesliggende feriesteder adskilt fra lokalbefolkningen, men i de senere år er landet blødt op og tillader nu turister at være på de beboede øer.

Det er dog fortsat kun tilladt for turister at have badetøj på, hvis de opholder sig på ferieresorter, mens det er påkrævet, at de tilpasser sig den lokale beklædning alle andre steder.

Ifølge politiet gik kvinden beruset rundt på hovedgaden på øen Maafushi og var "upassende" klædt. Hun blev efterfølgende tilbageholdt, da hun trods flere opfordringer fra politiet nægtede at dække sig til.

Deler vandene

Efter at have set videoen af anholdelsen skrev Maldivernes politikommissær, Mohamed Hameed, på Twitter, at situationen så ud til at være "dårligt håndteret".

- Jeg undskylder til turisten og til offentligheden for det her, og vi arbejder på at gøre politiet mere professionelt, lød det fra Mohamed Hameed.

Videoen har dog også skabt vrede hos lokalbefolkningen i Maldiverne, hvor nogle kritiserer turistens opførsel. Landets tidligere udenrigsminister, Dunya Maumoon, kritiserer både turisten og politiet efter hændelsen.

- Hun skulle have respekteret landets religiøse og kulturelle normer ved at vise hensyn med sin beklædning over for lokalbefolkningen i området, skriver Maumoon.

Den kvindelige turist har efterfølgende forladt Maldiverne, men formanden for parlamentet, Mohamed Nasheed, siger, at han håber, at myndighederne vil invitere kvinden til at komme igen en anden gang.