Udland

Fem af verdens bedste naturfotos er fundet - hvilket er din favorit?

To mus i Londons undergrundsbane har vundet stor fotokonkurrence. Men hvilket synes du er bedst? Stem i bunden af artiklen.

Først var der 48.000.

Så 25.

Og til sidst kun et enkelt billede, der blev udnævnt til vinder af årets 'Wildlife photographer of the year: Lumix people’s choice award'.

Vinderbilledet er taget af en 25-årig brite, der fangede et intenst øjeblik mellem to mus over en madrest i Londons undergrundsbane.

Kampen på billedet var ovre efter få sekunder, før den tabende mus fandt en anden krumme, og de luskede hver sin vej væk, fortæller fotografen Sam Rowley til BBC.

Fotografer fra hele verden

Prisen uddeles en gang om året af Londons Naturhistoriske museum, der først skærer feltet af 48.000 indsendte billeder ned til 25, som offentligheden kan stemme på. Til sidst udnævnes en vinder og fire billeder, der var med i opløbet.

Billederne er alle af forskellige fænomener fra naturens verden og taget af fotografer fra hele kloden.

Hvis man vil opleve billederne i virkeligheden, bliver de udstillet på Natural History Museum i London indtil 31. maj - men ellers kan du se de fem bedste her.

'Losing the Fight', Aaron Gekoski, Storbritannien

Orangutanger er i årtier blevet brugt som underholdning i parker i Bangkok - og mange andre steder. I 2004 stoppede showene på grund af et internationalt pres, men i dag er de tilbage igen. HUndredevis af mennesker betaler for at se orangutanger bokse, danse og spille trommer. Billedet er taget i Safari World i Bangkok, Thailand.

'Spot the Reindeer', Francis De Andrés, Spanien

Når man fotograferer på Svalbard i Norge, er det under ekstreme forhold. Men naturen har tilpasset sig den voldsomme kulde. Fotografen var fascineret af de hvide arktiske rensdyrs komposition, mens de observerede ham.

'Matching Outfits', Michel Zoghzoghi, Libanon

Fotografen var i Brasilien for at fotografere jaguarer, da han fangede billedet her. En mor og hendes unge står på bredden af Três Irmãos-floden, som de lige er kommet op af med en anakondaslange i munden. Han var særligt fascineret af ligheden på dyrenes mønstre.

'The Surrogate Mother', Martin Buzora, Canada

Manden på billedet, Elias Mugambi, arbejder i hos Lewa Wildlife Conservancy i det nordlige Kenya. Han er ofte væk fra sin familie i ugevis for at passe på forældreløse sorte næsehorn, som Khino på billedet.

De unge næsehorn er i reservatet som resultat af krybskytteri, eller fordi deres mødre er blinde og ikke kan tage sig ordentligt af dem i naturen.

'Station Squabble', Sam Rowley, Storbritannien

Sam Rowley, der har taget billedet, fandt den bedste måde at fotografere musene, der bor i Londons undergrundsbane: At lægge sig på platformen og vente. Det var her, han opdagede, at de sjældent sloges over de madrester, vi mennesker taber - nok fordi passagerer taber mad ret ofte.

Den 25-årige fotograf indrømmer, at han fik en del "underlige blikke" fra passagerer, når han lå på forskellige stationer i den britiske hovedstad.

- Folk var ret nysgerrige. De var meget snakkesagelige og søde over hele sitautionen, siger han til BBC.

Hvilket billede, synes du, er det bedste? Træk op og ned i listen herunder.

Hvilket billede, synes du, er det bedste?

Hvilket billede, synes du, er det bedste?