Udland

Storby tester trafiklys, der forbliver røde, hvis der dyttes

Larmer man, så kan det meget vel tage endnu længere tid at nå frem.

Politiet i Mumbai er godt og grundigt trætte af den lydforurening, der plager den indiske millionby. Nu testet et nyt system, som skal få trafikanter til at benytte hornet mindre.

I en video, som du kan se øverst i artiklen, fortæller politiet blandt andet, at Mumbai er verdens dytte-hovedstad, og bilister dytter, selv når de holder for rødt – som om lyset så vil skifte hurtigere.

Fremadrettet vil det imidlertid være en dårlig idé, for politiet i Mumbai har nu indført ”straflyskryds” med en decibelmåler.

Helt konkret betyder det, at den nedtælling, der er på lyskryds i Indien, starter forfra, hvis decibelmåleren registrerer mere end 85 decibel.

Trafikken er tung, og larmen er intens. Det vil politiet i Mumbai lave om på.

Forsøget bliver udbredt

Straflyskrydsene har kørt som forsøg i enkelte lyskryds i november og december, men det har åbenbart haft en form for effekt, for nu bliver det sat op i yderligere ti lyskryds.

Ifølge en talsmand fra politiet, så håber de på, at systemet med tiden kan blive opsat overalt. Det skriver CNN.

GPS-firmaet TomToms trafikindeks, der sammenligner 416 byer fra 57 forskellige lande, har Mumbai som den fjerde mest trafiktætte by i 2019.

Ifølge samme indeks brugte trafikanter i Mumbai alene sidste år i alt otte dage og 17 timer i trafikprop. I samme ombæring er det beregnet, at trafikanterne på den samme tid kunne have læst bogen 'På sporet af den tabte tid' af Marcel Proust halvanden gang. Den kommer i flere bind og er omkring 3500 sider lang.