Coronavirus

Nu står corona-overlevende frem - bange og isoleret bag flere lag glas

Omkring 25.000 mennesker er nu smittet med den nye coronavirus.

73-årige Jaimuay Sae-ung fra Thailand blev i december smittet med den dødelige coronavirus efter en rejse til Kina.

Det gjorde mig bange, at de tog det så alvorligt

Jaimuay Sae-ung

Nu er hun erklæret rask af lægerne hjemme i Thailand, og fortæller om sit sygdomsforløb.

- Jeg følte mig træt og udmattet og havde svært ved at trække vejret, sagde Jaimuay Sae-ung på et pressemøde.

Hun fandt først ud af, at hun havde coronavirus, efter hun blev indlagt på et hospital i Nakhom Pathom-provinsen, hvor hun blev anbragt i isolation.

Isoleret og bange

Jaimuay Sae-ung fik taget røntgenbilleder af lungerne, mens eksperter analyserede hendes prøver. Hun blev sat under øget overvågning, da hun de senere år har haft en række sundhedsproblemer - blandt andet et svagt hjerte.

- Jeg blev isoleret bag to-tre lag glas. Det gjorde mig bange, at de tog det så alvorligt, sagde Jaimuay Sae-ung, der er mor til syv børn.

Familien var bange for, at den ældre kvinde ville dø.

- Vi er så heldige. Jeg kan ikke tro det, jeg kan bare sige, at vi er meget heldige, siger datteren Krittika Sae-ung til Sky News.

Efter ti dage i isolation fik Jaimuay Sae-ung den glædelige nyhed. Hendes prøver for coronavirus var negative.

Tog selv på hospitalet med hoste

En 50-årig thailandsk taxichauffør har også overlevet coronavirus, efter han blev smittet af en kinesisk turist. Onsdag blev han udskrevet fra hospitalet, hvorefter han talte til pressen og opfordrede Wuhan til at fortsættte med at bekæmpe virusudbruddet.

- Jeg så nyhederne hver dag fra min karantæne og sender min støtte til Wuhan, siger manden på pressemødet, hvor han dækkede sit ansigt med en maske for at skjule sin identitet.

Taxichaufføren er den første person i Thailand, som blev smittet indenrigs. Manden tog selv på hospitalet, da han oplevede en kraftig hoste. 31. januar fik han konstateret coronavirus.

I alt 25 thailændere har fået konstateret coronavirus.

65 døde på et døgn i Kina-provins

Coronavirussen, der menes at stamme fra den kinesiske storby Wuhan i Hubei-provinsen, har indtil videre kostet knap 500 mennesker livet. Yderligere er over 24.000 smittet med virussen.

Alene det sidste døgn er der registreret 65 nye dødsfald i Hubei-provinsen.

Langt de fleste smittetilfælde og dødsfald er registreret i Kina. Smitten er dog også registreret i 27 andre lande, hvor i alt 230 meldes smittet.

Det fremgår af Reuters' opgørelse, der er baseret på officielle meldinger fra de berørte landes myndigheder.