Udland

Læger slår alarm - kvinder kan smitte deres ufødte børn med coronavirus

En røntgenundersøgelse afslørede, at det nyfødte barn havde en infektion omkring lungerne.

Gravide kvinder, der er smittet med coronavirus, menes nu at kunne give smitten videre til deres ufødte børn.

Det siger læger på et børnehospital i den kinesiske millionby Wuhan onsdag ifølge den kinesiske tv-station CCTV.

Advarslen kommer, efter at en kvinde, der var smittet med coronavirus, fødte et barn 2. februar. 30 timer efter fødslen blev barnet testet positiv for coronavirus.

Barnet var i stabil tilstand og havde ikke feber efter fødslen. Barnet viste dog tegn på vejrtrækningsproblemer, oplyser læger på hospitalet.

Infektion omkring lungerne

Røntgenundersøgelser viste senere, at barnet havde en infektion omkring lungerne.

- Dette minder os om, at vi skal være opmærksomme på, at en overførsel fra mor til barn kan være en smittevej, siger Zeng Lingkong, overlæge på Wuhan børnehospitals neonatale afdeling.

Coronavirussen, der menes at stamme fra netop Wuhan, har indtil videre kostet knap 500 mennesker livet. Knap 25.000 personer er smittet med virussen.

Langt de fleste smittetilfælde og dødsfald er registreret i Kina. Smitten er dog også registreret i 27 andre lande, hvor i alt 230 meldes smittet.

Uden for det kinesiske fastland har to personer mistet livet i henholdsvis Hongkong og Filippinerne.

Det fremgår af Reuters' opgørelse, der er baseret på officielle meldinger fra de berørte landes myndigheder.

WHO: Ingen effektiv behandling

Verdenssundhedsorganisationen WHO afviser onsdag forlydender om, at der skulle være sket et gennembrud i forsøget på at finde en vaccine mod den nye coronavirus. Det skriver Reuters.

WHO har erklæret international sundhedskrise på grund af virusudbruddet, og ifølge Anthony S. Fauci, der er chef for USA's nationale institut for infektionssygdomme, ser en pandemi ud til at være så godt som uundgåelig.

- Den er meget, meget smitsom, og det er næsten sikkert, at der kommer en pandemi. Men bliver det katastrofalt? Det ved jeg ikke, siger Anthony S. Fauci til New York Times.

I løbet af en måned er antallet af smittede vokset fra nogle få individer til knap 25.000 mennesker, og antallet af syge ser ikke ud til at falde lige foreløbigt.

Det kan tage op til ti måneder at udvikle en vaccine mod den nye coronavirus. Det siger Ruslands sundhedsminister Mikhail Murashko onsdag.

- Man udvikler ikke en vaccine på kort tid. Det kan tage mellem otte og ti måneder at finde en vaccine - og det er kun den indledende fase uden kliniske forsøg, siger Murashko til nyhedsbureauet Interfax.