USA VALG

Trump-støtter håner demokraterne efter valgkoks

Demokraternes valgproblemer er "en kolossal foræring" til republikanerne, siger USA-analytiker.

Demokraterne har nu taget hul på primærvalgene, der skal afgøre, hvem der skal udfordre Donald Trump til præsidentvalget i november.

Men det kunne ikke være startet dårligere.

Det første primærvalg i Iowa blev ramt af massive tekniske problemer, og derfor blev valgresultaterne ved med at trække ud, indtil demokraterne til sidst opgav at få et resultat ud på valgdagen.

Først natten til tirsdag lokal tid meldte Det Demokratiske Parti i Iowa ud, at det forventer et resultat "senere i dag".

Og som om det ikke var nok, var de politiske modstandere hurtige til at drysse salt i demokraternes sår.

Et train wreck

Donald Trumps kampagneleder, Brad Parscale, betegner demokraternes aften som ”den mest sjuskede fiasko i historien” og mener, at demokraterne står i et rod, ”de selv har skabt”.

- Det er kun naturligt, hvis folk tvivler på retfærdigheden i denne valghandling. Og det er de folk, der vil drive hele vores sundhedssystem?, spørger han retorisk.

Også Donald Trumps sønner langer ud efter demokraternes primærvalg.

- Hvis demokraterne ikke kan finde ud af at afvikle et partimøde, som de har haft fire år til at forberede, hvordan hulen kan nogen så tro, at de rent faktisk kan styre landet?, skriver Donald Trump Jr.

Eric Trump spiller ligesom kampagneleder Brad Parscale på, at demokraternes valghandling var en fiasko – eller et train wreck, som amerikanerne kalder det:

Kolossal foræring

Ifølge USA-analytiker Mirco Reimer-Elster er demokraternes valgproblemer da også "en kolossal foræring" til republikanerne.

- I det konservative spin går der en direkte linje fra demokraternes manglende evne til at afholde et primærvalg for et par hundrede tusinde mennesker i en lille stat i Midtvesten, til at de angiveligt er uduelige og ude af stand til at kunne regere hele landet, siger han.

Næste afstemning i demokraternes valgkamp foregår i delstaten New Hampshire om en uge.