De to favoritter

Bernie Sanders
Bernie Sanders Foto: Kampagnefoto

Bernie Sanders

Venstrefløjens favorit.

Bernie Sanders er en yderst selvstændig senator, der var tæt på at blive demokraternes kandidat i 2016, men tabte til Hillary Clinton efter en lang og ret ophedet kamp. Hun siger stadig, at ingen kan lide ham.

Bernie har et anstrengt forhold til partiet efter Clinton-valgkampen, men han står stærkt blandt de unge, og det er også lykkes den 78-årige kandidat at indsamle rekordmange penge. Han vil have gratis sundhedsvæsen og gratis uddannelse på universiteterne efter dansk forbillede.

Spørgsmålet for Bernie er dog: Vil han nogensinde kunne få den fulde opbakning fra sit parti?

Læs portræt eller se mere på PLAY.

Joe Biden
Joe Biden Foto: Kampagnefoto

Joe Biden

Den moderate favorit.

Joe Biden har forsøgt at sælge sig selv som det sikre kort: Stem på erfarne Joe, og så kan han nemt slå Trump. Men tilslutningen til den tidligere senator fra Delaware faldt dramatisk i valgkampens første uger. Og mange kom pludselig i tvivl: Var Biden stadig det bedste kort mod Trump? En fjerdeplads i delstaten Iowa og en femteplads i New Hampshire i begyndelsen af valgkampen gjorde især ondt. Men så vandt han stort i South Carolina og ikke mindst til Super Tirsdag.

Biden tilhører partiets moderate fløj, og han er tidligere vicepræsident under Barack Obama. Man har dog i den grad bemærket, at Biden ikke har fået offentlig støtte fra Obama.

Læs portræt eller se mere på PLAY.

Meningsmålingerne stammer fra DPA/Real Clear Politics og viser et vejet gennemsnit af de førende landsdækkende målinger blandt demokratiske vælger.