Udland

Belgier testet positiv for coronavirus – delte fly med danskere

11 personer, som Danmark har hentet hjem fra Kina, er testet negativ for coronavirus.

Belgien har tirsdag konstateret sit første tilfælde af den nye coronavirus fra Kina, oplyser Belgiens sundhedsmyndigheder.

Der er tale om en person, der blev evakueret fra Wuhan i weekenden og landede i Belgien søndag aften med samme fly som 11 personer med tilknytning til Danmark.

En af danskerne blev indlagt i Belgien på militærhospitalet Neder-Over-Heembeek med symptomer på sygdom, men tests har vist, at danskeren ikke var smittet med coronavirus.

Ni belgiere gennemgik en omfattende undersøgelse på samme militærhospital, og her blev den ene testet positiv.

Personen blev mandag aften overført til et hospital i Bruxelles. Hendes helbred er godt, og hun viser ikke tegn på sygdom, oplyser de belgiske myndigheder.

Kan snart vende hjem

Den belgiske sundhedsminister, Maggie De Block, har tirsdag orienteret om det belgiske coronatilfælde på et pressemøde, som TV 2s Europa-korrespondent, Lotte Mejlhede, overværede.

- Om danskeren siger sundhedsministeren, at vedkommende har overnattet to nætter på militærhospitalet og er testet negativ to gange, fortæller Lotte Meilhede.

Maggie De Block sagde desuden, at danskeren om kort tid vil vende tilbage til Danmark, men at det er op til de danske myndigheder.

Danskere testet negativ

De danske myndigheder har hentet 15 personer til Danmark fra Kina. Den ene var udsendt af udenrigsministeriet og bar beskyttelsesdragt under hele rejsen. Tre andre var fra et andet nordisk land og er sendt hjem.

Tilbage er 11 evakuerede personer med tilknytning til Danmark. De er alle testet negativ for coronavirus af Statens Serum Institut.

- Ud fra sundhedsmyndighedernes forsigtighedsprincip fastholdes overvågningen af de hjemvendte, og risikovurderingen nedskaleres derfor ikke på nuværende tidspunkt, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) tirsdag i en pressemeddelelse.

Alle 11 fik mandag aften risikovurderingen 'høj' ud fra et forsigtighedsprincip, og det ændrer testresultaterne ikke på. Det vil sige, de er i høj risiko for at have været udsat for smitte.

Det kan eksempelvis være, hvis man har siddet tæt på en smittet person i et fly.

20 med symptomer

Danskerne og belgierne var med et fly fra Wuhan, der landede i Sydfrankrig søndag med 254 ombord. Herfra gik et fly videre til Belgien, hvor danskerne blev hentet af et fly fra det danske forsvar.

20 personer viste symptomer på coronavirus, da de stod af flyet i Frankrig, oplyste den franske sundhedsminister, Agnes Buzyn, ifølge AFP.

Men de er alle blevet undersøgt og testet negativ for virussen, oplyste en repræsentant fra sundhedsministeriet, Adrien Taquet, mandag til BFM TV.