USA VALG

Trump har kostet hende familien, men hun siger det er det hele værd

TV 2 har mødt en kvinde, der beskriver sig selv som 'Donald Trumps største fan'. Hun er sikker på, at han senere i år vil blive genvalgt.

I Lynette Villanos forhave i byen Wilkes-Barre i Pennsylvania hænger et stort Trump-flag og blafrer i vinden.

Vinduerne i hendes hus er plastret til med Trump-skilte, og postkassen ved døren er også blevet pyntet med et Trump-klistermærke.

Hun er vild med dét klistermærke. For så kan hendes postmand sprede budskabet om, at Trump skal genvælges i november 2020, som hun selv forklarer det.

- Jeg er virkelig Donald Trumps største fan. Og som I kan se, er jeg en meget stolt fan, griner Lynette Villano.

Bevæger man sig indenfor i den 73-årige amerikaners stue, er historien den samme. Stuen er fyldt med over 100 forskellige samleobjekter af Trump-merchandise.

For enden af spisebordet sidder en storsmilende Trump-papfigur i fuld størrelse, og på bordet ligger der alt fra Trump-sko, Trump-julepynt, Trump-hatte, Trump-tøj, Trump-legetøj, Trump-malebøger og Trump-kuglepenne.

- En dag vil min samling blive historisk. Det er jeg sikker på, fortæller Lynette Villano.

Valgte Trump før familien

Siden Donald Trump i 2015 meddelte sit kandidatur som præsidentkandidat, har Lynnette Villano været til et utal af vælgermøder for at møde både ham og hans børn.

Hun har også været frivillig for hans valgkampagne i 2016, hvor hun bankede på flere hundrede døre for at få amerikanerne til at stemme på ham.

Og netop hendes engagement og loyalitet overfor Donald Trump kostede hende dyrt, da han 9. november 2016 blev valgt som USA’s 45. præsident.

Lynnette Villano var så begejstret, at hun straks sendte en sms til sit barnebarn.

- Jeg antager, at du med stor sandsynlighed ved, hvor glad jeg er i dag, begyndte hun sin sms.

- Donald Trump trodser konventionel tankegang og vil forbedre dette land. Forhåbentlig kan jeg komme med til hans indvielse som præsident, skrev Lynnette Villano.

Der gik ikke længe, før barnebarnet svarede.

- Donald Trump er racist og har gennem sin valgkamp udnyttet mange amerikaneres uvidenhed, sms'ede han.

- Han vil forlade dette land i ruiner. Jeg vil ikke anerkende ham som min præsident. Jeg vil have dig til at tænke længe og hårdt over, hvad du har gjort. Mine LGBT-venner er bange. Mine muslimske venner er bange. Mine latinamerikanske venner er bange. Mine kvindelige venner er bange. Jeg er bange. Tillykke, du har ødelagt Amerika. Jeg håber, det var det værd, sluttede han sit svar.

Lynette Villano har ikke hørt fra ham siden. Hun har heller ikke hørt fra sin datter, da ingen af dem ønsker at være i kontakt med hende.

Alligevel fortryder hun på ingen måde sin støtte til præsidenten.

- Det er hårdt at undvære min familie, som jeg elsker så højt, men jeg tror inderligt på, at Donald Trump er den eneste, der kan give dem en bedre fremtid, fortæller Lynette Villano til TV 2.

Trump har skabt fremgang

Fremtiden, som Lynnette Villano så brændende ønsker skal være bedre for hendes familie, er allerede begyndt at se lysere ud.

I byen, hvor hun bor, har mange arbejdspladser i de seneste tre år sat minimumslønnen op fra ni dollar i timen til 12 dollar i timen, og sidste år blev timelønnen yderligere hævet til 15 dollar i timen.

- Jeg ser og mærker konkrete resultater. Det er alt sammen på grund af Donald Trump, siger hun.

Lynnette Villano fortæller til TV 2, at hun godt kan forstå, at mange kan blive forarget over præsidentens retorik og brug af det sociale medie Twitter, men hun mener ikke, at det skal overskygge hans evner som en god politiker.

- Jeg står op hver morgen og er simpelthen så glad. Jeg er glad, fordi jeg vågner op i et USA, hvor Donald Trump er min præsident, siger hun.

Demokraternes primærvalg er overflødig

Mandag begynder valgkampen i USA for alvor, når Det Demokratiske Parti afholder sit første primærvalg. Det er den proces, hvor partiet skal finde ud af, hvem der skal være deres endelige modkandidat til Trump ved præsidentvalget i november 2020.

Det foregår på den måde, at vælgerne i alle 50 stater henover foråret stemmer på, hvem de synes skal være den mand eller kvinde, der skal op mod præsident Trump.

Lige nu er der 11 demokratiske kandidater, som vælgerne kan stemme på. Fælles for dem alle er, at de vil have Donald Trump ud af Det Hvide Hus.

Men den kamp kan de - ifølge Lynette Villano - godt spare sig, for hun er overbevist om, at ingen af de demokratiske præsidentkandidater kan slå hendes præsident.

- Jeg tror virkelig på, at han har det, der skal til. Trump kan slå alt og alle uden tvivl, fortæller Lynette Villano.