Sesamolie, næsespray og hvidløg: WHO går til kamp mod misinformation om coronavirus

På Twitter forsøger organisationen blandt andet gennem infografikker at aflive de mest udbredte myter om sygdommen.
Verdenssundhedsorganisationen WHO er gået til kamp mod udbredelsen af farlig misinformation om coronavirus på sociale medier som Twitter, Facebook og Google.
Platformene flyder nemlig, ifølge organisationen, over med misforståelser og forkerte teorier, der gør det svært for folk at finde troværdige kilder og vejledning om sygdommen.
- Vi arbejder sammen med Google for at sikre, at folk, der søger efter information om sygdommen, ser WHO’s information i toppen af deres søgeresultater, sagde generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus mandag, ifølge det australske medie News.com.au.
Sesamolie, næsespray og hvidløg
Her uddybede generaldirektøren, at også Twitter, Facebook, Tencent og TikTok alle har gjort en indsats for at begrænse udbredelsen af de alternative informationer.
Facebook meddelte fredag, at platformen nu fjerner usande opslag om virussen. Og på Twitter bliver folk i Danmark, der søger på "coronavirus", dirigeret ind på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.
Men WHO har også selv sat medarbejdere i sving, som arbejder "i døgndrift" for at identificere og adressere de mest udbredte misforståelser på de sociale medier.
Det har blandt andet resulteret i en lang række forklarende infografikker på organisationens Twitter-profil, hvor misinformationen punkteres eller forklares. Blandt andet er det her blevet afkræftet, at det kan forebygge og kurere sygdommen at spise hvidløg, drikke sesamolie eller bruge næsespray.
Dødstal er højere end under SARS-epidemi
Virussen opstod i december sidste år i den centralkinesiske by Wuhan. Siden da er 362 personer døde som følge af sygdommen, mens flere end 17.390 personer er bekræftet smittet.
Antallet af døde i Kina er fra og med mandag således højere end antallet af døde under SARS-epidemien fra 2002 til 2003. Dengang døde 349 personer af SARS i Kina ifølge de officielle tal.
Samtidig er antallet af patienter, der kommer sig igen, også steget støt de seneste dage. Og det giver sundhedseksperter håb om, at virussen ikke er så farlig som SARS.
Mens SARS havde en dødelighed på knap ti procent, ser coronavirussen ud til at have en dødelighed på omkring to procent, skriver New York Times.