Dansker undersøgt for coronavirus er ikke smittet

16x9
De ti andre danskere, der blev evakueret, landede i Danmark mandag lidt efter klokken 01.00. Foto: Anthony Wallace / Ritzau Scanpix

Personen var én af de 250 europæere, der søndag blev evakueret fra Kina.

Den danske statsborger, der mandag blev indlagt på et hospital i Belgien på grund af symptomer på coronavirus, er ikke smittet med sygdommen.

Det oplyser sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke, på Twitter.

Personen er én af i alt 250 europæere, der søndag blev evakueret fra Kina. 11 af dem var danskere eller dansk-kinesere - én var en repræsentant fra Udenrigsministeriet.

De 10 hjemvendte personer landede med et af Forsvarets fly i Roskilde Lufthavn lidt efter klokken 01.00 natten til mandag. Mandag morgen lød det, at ingen af de 10 havde tegn på sygdom, men to personer bliver alligevel holdt i karantæne, da de er i "høj risiko" for at være smittet med sygdommen. Det oplyste Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Ifølge Styrelsen er "høj risiko", hvis personen har haft tæt kontakt til en muligt smittet - eksempelvis samtale, siddet tæt i et fly eller har haft kontakt med kropsvæsker.

De to danskere er da også i hjemmekarantæne, fordi de netop har delt fly med den dansker, der er indlagt i Belgien, som dog nu viser sig ikke at være smittet.

Opdateret rejsevejledning

Mandag aften har Udenrigsministeriet skærpet sin vejledning for danskere, der ønsker at rejse til Kina. Ministeriet fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til landet.

Tidligere har Udenrigsministeriet udelukkende opfordret rejsende til Kina uden for Hubei-provinsen til at være ekstra forsigtige.

Virussen opstod i december i den centrale kinesiske by Wuhan. Siden da er 362 personer døde som følge af sygdommen, mens mere end 17.390 personer er bekræftet smittet.