Udland

11 evakuerede danskere på vej mod Danmark

Danskerne vil, inden de lander i Roskilde lufthavn have modtaget tre lægetjek.

10 danskere, som har ønsket assisteret udrejse fra Hubei-provinsen, er på vej til Europa med et fransk fly.

Det oplyser Udenrigsministeriet til TV 2.

Ombord på flyet er ifølge TV2s oplysninger ud over de ti personer en medarbejder fra Udenrigsministeriet, der har ledsaget de ti danskere fra Hubei-provinsen.

På flyet er derudover flere europæiske statsborgere ombord - blandt andet fra Belgien, Slovakiet og Tjekkiet, skriver CNN.

Flyet forventes at lande i den sydfranske by Istres søndag eftermiddag, hvorefter europæerne vil blive transporteret til en militær lufthavn i Bruxelles i et andet fly.

I Belgien vil Forsvaret vente på de danske statsborgere, som vil blive evakueret til Roskilde lufthavn.

På dansk jord vil sundhedsmyndighederne modtage passagererne. Der vil blive foretaget en individuel vurdering af hver enkelt af de ti borgere samt medarbejderen fra Udenrigsministeriet, og herefter vil sundhedsmyndighederne tage stilling til det videre forløb for den enkelte.

Udenrigsministeriet oplyser, at de ombordværende europæere på de franske fly er raske personer, og at de inden ombordstigningen har gennemgået et grundigt lægetjek.

Inden danskerne lander i Roskilde, venter der dem yderligere to lægetjek - både inden flyskiftet i Frankrig og Bruxelles.

Andet hold danskere fra Hubei

Det er det andet hold danskere, der bliver evakueret fra Hubei-provinsen.

I fredags landede fire danskere, to dansk-kinesiske par, begge fra Sjælland, i Roskilde Lufthavn. Her blev de tilset og derefter kørt hjem til deres bopæl. Ingen af dem var smittet.

Meldingen fra sundhedsmyndighederne var, at skulle én af dem mod forventning udvise symptomer på smitte med coronavirus, ville vedkommende blive transporteret til højisolation på Hvidovre Hospital.

Dødstallet stiger

Dødstallet som følge af coronavirussen har natten til søndag dansk tid passeret 300 i Kina. Flere end 14.000 er smittet af virussen i Kina.

Derudover er det første dødsfald uden for Kina blevet bekræftet i Filippinerne natten til søndag.

Foruden Kina har smitten spredt sig til over 20 andre lande, heriblandt også otte europæiske lande.

Der er i alt bekræftet omkring 100 smittetilfælde uden for Kina.