Udland

Israel rammer Hamas-mål i Gaza

Militante palæstinensere sender morterer og brandballoner mod Israel, som svarer igen med luftangreb.

Israelske fly har lørdag rettet luftangreb mod Hamas-bevægelsen i Gazastriben. Det oplyser den israelske hær.

- Blandt målene var våbenlagre og underjordisk infrastruktur, der anvendes af terrororganisationen Hamas, lyder det i en meddelelse fra hæren.

Luftangrebene er en reaktion på morterangreb fra palæstinensisk side.

Der er ikke umiddelbart meldinger om dræbte eller sårede.

Fredag blev der meldt om flere tilfælde af skyderi fra Gaza mod Israel.

Farlige balloner

Palæstinensiske grupper har desuden sendt balloner over grænsen fra Gaza med brændende materiale. Meningen er, at ballonerne skal falde ned på israelsk jord og forårsage brand.

Israel besvarede også fredag angrebene fra Gaza med at beskyde en af Hamas' militærposter fra kampvogne.

De seneste uroligheder kommer, efter at USA's præsident, Donald Trump, tidligere på ugen præsenterede sin længe ventede fredsplan for Mellemøsten.

Planen, der vil tillade Israel at annektere store dele af Vestbredden, har forårsaget vrede blandt palæstinenserne. De ser den som stærkt skævvredet og som værende til Israels klare fordel.

Men indtil videre har urolighederne ikke nået et niveau, som det man så sidste år, hvor palæstinenserne reagerede vredt på USA's beslutning om de facto at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Tre krige siden 2008

Også tidligt fredag morgen rettede Israel luftangreb mod nogle af Hamas' faciliteter i Gaza, efter at militante palæstinensere havde affyret raketter over grænsen mod Israel.

Ifølge hæren er der ingen dræbte eller sårede og heller ingen materiel skade.

Hamas og Israel har udkæmpet tre krige siden 2008. På det seneste har den islamistiske bevægelse dog gradvist indført en form for uformel våbenhvile med Israel.

Det har til gengæld fået Israel til at slække på den blokade, Gaza er underlagt.