Udland

Kraftige vinde vælter Trumps grænsemur

Uheldet sker, efter at Trump har ændret konstruktionen af muren fra beton til stål.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er bogstaveligt talt løbet ind i et stormvejr. Det er hans projekt om at bygge en mur ved grænsen mellem USA og Mexico, som er kommet i problemer.

Onsdag blæste hårde vindstød et over ni meter højt stykke af muren ind på den mexicanske side. De høje stålpaneler lænede sig i en skarp vinkel ind i byen Mexicali, der ligger overfor den californiske by Calexico på den modsatte side.

Det fortæller den amerikanske grænsekontrol til LA Times.

Uheldet skete, fordi den væltede del af muren var under opførelse, og fundamentet ikke var hærdet, da muren blev ramt af kraftige vinde.

- Heldigvis reagerede de mexicanske myndigheder hurtigt og afledte trafikken på gaderne i nærheden, siger grænsevagten Carlos Pitones til LA Times.

Stålpanelerne er allerede blevet fjernet fra den mexicanske side og er blevet genopført, forklarer Carlos Pitones yderligere.

Trump ændrer sine ambitioner for muren

Den del af muren, der blæste omkuld, er en del af et større konstruktionsarbejde fra Trump-regeringen, der skal forbedre den mere end 3000 kilometer lange grænsebarriere mellem USA og Mexico.

Opførelsen af muren var en væsentlig del af præsidentens valgkampagne i 2016. Han har sidenhen oplyst, at den samlede pris for muren løber op i 5,7 milliarder dollars.

Muren bremsede trafikken og tog en håndfuld træer med i faldet.

Han har dog nedjusteret de oprindelige ambitioner, som var at bygge en betonmur. I stedet fokuserer han nu på at opsætte en barriere, som den, der væltede, på de steder, hvor der på nuværende tidspunkt ikke står noget på grænsen.

- Barrieren eller væggen kan være af stål i stedet for beton, hvis det fungerer bedre, sagde Trump tidligere på måneden.

Perspektiv

USA har sendt 62.000 migranter tilbage til Mexico

Det er sket som følge af en skærpet politik, der skal reducere indvandringen til landet, viser nye tal fra både de amerikanske og de mexicanske myndigheder.

Det er et år siden, at USA iværksatte programmet 'Bliv i Mexico'. Det skete som opfølgning på præsident Donald Trumps løfter fra valgkampen i 2016 om at dæmme op for indvandringen.

Tusinder af de mennesker, som er sendt tilbage over grænsen til Mexico, er ikke mexicanere, men kommer fra lande som Honduras og Guatemala. De skal alligevel vente i Mexico, mens deres asylansøgninger behandles.