Coronavirus

Kinesisk vrede mod Danmark vækker international opsigt

Mandagens satiretegning af Jyllands-Postens tegner Niels Bo Bojesen har medført en skarp reaktion fra Kina, der gengives i internationale medier verden over. Christoffer Hald Laursen / TV 2

Det store, amerikanske finansmedie Bloomberg var blandt de første internationale medier til at sætte fokus på historien.

Det er ikke kun i Kina og i Danmark, Jyllands-Postens tegning af det kinesiske flag med coronavirus har vakt opsigt.

En række internationale medier har også fanget historien om, at den kinesiske ambassade i København kræver en undskyldning fra Jyllands-Posten.

Et af de første internationale medier, der fangede historien tidligt tirsdag morgen dansk tid, var det store, amerikanske finansmedie Bloomberg.

- Kina forlanger undskyldning fra dansk avis for virustegning, lyder overskriften til Bloombergs historie. Mediet noterer også, at der tidligere har været internationalt fokus på Jyllands-Posten.

- I 2005 trykte avisen 12 tegninger af profeten Muhammed. Det skabte vrede i mange lande, hvor Islam er den største religion, og udløste en diplomatisk krise, skriver Bloomberg.

Tidligt tirsdag eftermiddag dansk tid offentliggjorde det amerikanske, politiske medie The Hill også historien.

- Kina forlanger undskyldning for avis' coronavirus-tegning, lyder overskriften.

Stort nyhedsbureau laver historie

Det store, britiske nyhedsbureau Reuters, som mange medier - heriblandt TV 2 - bruger flittigt, har også skrevet historien.

I en kort nyhedshistorie, om at den kinesiske ambassade har krævet en undskyldning fra det danske medie, citerer Reuters også Jyllands-Postens chefredaktørs, Jacob Nybroes, udtalelse til Ritzau om sagen:

- Vi kan ikke undskylde for noget, vi ikke mener er forkert.

Medier i Rusland, Frankrig og Indien dækker historien

Også den store, russisk-baserede tv-station Russia Today, der har hovedsæde i Moskva, bringer historien under en dramatisk overskrift.

- "Uden sympati og empati": Kina rasende på dansk avis over billede af flag med coronavirus, lyder RT's overskrift til historien.

Blandt de andre store internationale medier, der bringer er historien, er det store, franske nyhedsbureau AFP og indiske The New Indian Express.

Også norske Dagbladet og svenske Expressen har lavet historien.