Coronavirus

Coronavirus bekræftet i Tyskland - dødstal stiger

Virussen spreder sig hurtigere, end eksperter forventede. Over 100 er nu døde i Kina.

Det første tilfælde af coronavirus er konstateret i Tyskland.

Det oplyser det bayerske delstatsministerium for sundhed og pleje i en pressemeddelelse.

En mand fra distriktet Starnberg syd for München i Bayern er smittet. Han er ifølge den tyske task force for infektioner "klinisk i god tilstand".

Han bliver lige nu medicinsk overvåget og er i isolation.

De personer, der har været i kontakt med ham, har fået detaljeret information om mulige symptomer, hygiejneforanstaltninger og smittekanaler.

Overlæge: Mere end 40.000 kan være smittet

Samtidig er antallet af personer, der er døde af virussen, nu steget til over 100 personer. Alle dødsfald er i Kina.

Coronavirussen spreder sig i øjeblikket hurtigere, end eksperter først havde forventet.

Den spores til et marked i byen Wuhan i Kina, og der er på nuværende tidspunkt mere end 4500 bekræftede smittetilfælde på verdensplan ifølge CNN.

Overlæge og dekan på det medicinske fakultet ved universitetet i Hongkong, Gabriel Leung, mener dog, at det reelle antal kan være langt højere end de officielle tal.

Inkubationstiden - tiden fra smitte til de første symptomer - er nemlig op til 12 dage.

- Hvis man tager dem med, som kan være i inkubationstiden nu og derfor endnu ikke har symptomer, nærmer antallet af smittede sig 44.000, siger han.

Har bredt sig til mindst 16 lande

Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO er symptomerne på virussen feber, hoste, stakåndethed og åndedrætsbesvær. I svære tilfælde kan man få lungebetændelse, vand i lungerne og nyresvigt.

Coronavirussen er nu konstateret i mindst 16 lande, hovedsageligt i Asien, men også USA, Canada, Australien og Saudi-Arabien er ramt.

I Europa er smitten bekræftet i Frankrig og Tyskland.

Den tyske task force for infektioner vurderer i øjeblikket, at risikoen for smitte for den bayerske befolkning er lav. Delstatens sundhedsmyndigheder holder pressemøde om virustilfældet tirsdag formiddag.