Coronavirus

Coronavirus har kostet mindst 41 mennesker livet

Alle de døde er fra Kina, og de er alle over 55 år.

Det seneste døgn er der konstateret 16 nye dødsfald som følge af coronavirussen, og dermed er tallet nu oppe på mindst 41.

De er alle fra Kina, oplyser de kinesiske myndigheder, og ifølge Washington Post er de alle over 55 år.

Antallet af smittede er i Kina oppe på 1287 personer med symptomer på lungebetændelse, oplyser landets statsmedier.

Smitten centrerer sig om den kinesiske millionby Wuhan, og langt de fleste smittede er fra Kina, men virussen er også blevet påvist i Thailand, Vietnam, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan, Nepal, USA, Australien og Malaysia. I Europa har man set tilfælde af smittede i Frankrig.

De kinesiske sundhedsmyndigheder mener, at virussen stammer fra et lokalt fiskemarked i Wuhan, hvor der er blevet solgt levende vilde og opdrættede dyr.

Senest har en læge på et hospital i Kinas Hubei-provins mistet livet som følge af virussen.

Lægen ved navn Liang Wudong var i frontlinjen af virusudbruddet og døde i en alder af 62 år. Det oplyser Kinas stats-tv på Twitter.

Nået til Europa

Virussen er nået til Europa, hvor den er blevet konstateret tre gange i Frankrig.

Det har landets sundhedsminister, Agnes Buzyn, bekræftet.

En patient på et hospital i Paris og en person i Bordeaux er blevet smittet. De har begge været i Kina.

Et tredje tilfælde med en smittet i Frankrig dukkede op sent fredag aften.

Der var tidligere mistanke om, at smitten også havde nået Finland. Men undersøgelser har vist, at to kinesiske turister i Lapland ikke var smittet med coronavirussen, skriver YLE fredag aften.

Ændret rejsevejledning i Kina

I Danmark opdaterede Udenrigsministeriets Borgerservice fredag aften sin rejsevejledning for Kina med en ændring af sikkerhedsniveauet.

Det skete som direkte konsekvens af virusudbruddet, der tog sit udspring kort før nytår i Wuhan, der er hovedbyen i Hubei-provinsen.

Borgerservice opfordrer danskere, der rejser til Hubei, til at være ekstra forsigtige, men fraråder ikke rejser til provinsen eller Kina generelt.

Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger for rejsende, lyder opfordringen. De handler blandt andet om at vaske hænder hyppigt og undgå kontakt med dyr – både levende og døde. Virusset menes at stamme fra et dyremarked i Wuhan, hvor der blev solgt koala, krokodille og en række andre eksotiske dyr.

56 millioner ramt af transportforbud

I mellemtiden forsøger lokale myndigheder i 18 byer i Kina med en række forbud at inddæmme smitten af corona-virusset. En række byer i Hubei-provinsen har således indført forskellige slags transportforbud. Lørdag har endnu fem byer indført strammere regler.

56 millioner indbyggere er påvirket af restriktionerne, der blandt andet betyder, at offentlig transport er stoppet med at køre visse steder, ligesom der ikke længere er adgang til motorvejene i nogle byer. I alt har 18 byer i Kina indført rejserestriktioner af forskellig art i Hubei-provinsen, oplyser lokale myndigheder.