Udland

Jordskælv ryster Tyrkiet - mange dræbt og hundredvis såret

Der er ikke meldinger om berørte danskere.

Et jordskælv, der er beregnet til 6,9, har ramt det østlige Tyrkiet, oplyser det seismologiske center EMSC.

USA's geologiske tjeneste, USGS, har målt skælvet til 6,7. Det regnes som et større jordskælv.

Redningsmandskab søger efter overlevende i ruinerne efter jordskælvet i Sivrice.

Mindst 29 personer er fundet døde, og over 1000 er blevet kvæstet, heraf flere alvorligt. Desuden er flere personer stadig savnet.

Jordskælvet lå i 10 kilometers dybde. Det ramte byen Sivrice i provinsen Elazig klokken 20.55 lokal tid.

19 er døde i Sivrice, mens fire mennesker er omkommet i byen Malatya.

- Sivrice er blevet alvorligt rystet, og vi har sendt vore redningshold til regionen, siger Tyrkiets indenrigsminister, Suleiman Soylu.

Håb om at finde overlevende

Redningsarbejdere er lørdag morgen stadig i gang med at gennemsøge ruinerne af ødelagte bygninger efter skælvet i håb om at finde overlevende.

Et kraftigt jordskælv målt til en styrke på 6,7 har ramt den tyrkiske provins Elazig.

Provinsen Elazig ligger cirka 550 kilometer øst for hovedstaden Ankara og er tyndt befolket, hvilket gør, at meldinger om tilskadekomne og døde kan være langsomme om at nå frem til offentligheden.

Ifølge tyrkiske myndigheder har der været flere end 200 efterskælv efter jordskælvet, som varede i cirka 40 sekunder, og som kunne mærkes flere steder i Syrien, Irak og Libanon.

Flere end 400 redningshold er på vej til området. Tv-billeder fra området viser redningsmandskab, der søger efter overlevende i ruinerne.

Redningsfolk søger efter overlevende efter jordskælvet i Elazig.
En bygning i byen Sivrice er jævnet med jorden efter jordskælvet.

- Det var frygteligt. Møbler fløj i hovedet på os, vi skyndte os ud, siger 47-årige Melahat Can fra byen Sivrice til nyhedsbureauet AFP.

TV 2 har været i kontakt med Udenrigsministeriets Borgerservice, der oplyser, at de ikke har nogen oplysninger om, at der er berørte danske statsborgere i området, men at ambassaden i Ankara følger situationen tæt.