Udland

Bandeleder satte sig 'voldsomt' til modværge

Hemin Dilshad Saleh er blevet anholdt af spansk politi i Barcelona. Politiet.

Den flygtede bandeleder, Hemin Dilshad Saleh, skiftede bopæl og bil for at gemme sig for spansk politi, fortæller TV 2s korrespondent.

Den 24-årige bandeleder, der onsdag blev anholdt i Barcelona, var klar over at jorden brændte under ham.

Det fortæller TV 2s korrespondent Jeppe Krogager, som har været i kontakt med politiet i Barcelona i forbindelse med anholdelsen af Hemin Dilshad Saled.

- Politiet fortæller, at man gennem længere tid skyggede Saleh, og at han agerede, som om han var bevidst om at være overvåget, fortæller Krogager fra Barcelona.

Hemin Dilshad Saleh havde været eftersøgt siden november efter en spektakulær befrielsesaktion på psykiatrisk afsnit i Slagelse, hvor han var indlagt under en varetægtsfængsling for et voldeligt overfald i en frisørsalon på Nørrebro under bandekonflikten i 2018.

Flyttede bolig og bil

Bandelederen blev pågrebet i en lejlighed i kvarteret ved Pueblo Nuevo kvarteret i Barcelona. Men lejligheden var ikke første flugtsted for den eftersøgte bandeboss.

- Han var flyttet flere gange i sin tid i Spanien. Det samme gælder med hans bil, som han også skiftede flere gange, fortæller Krogager.

Ifølge rapporter fra spansk politi beskrives anholdelsen af Hemin Dilshad Saleh "voldsom".

- Han satte sig til modværge, men var ikke bevæbnet, da en specialenhed fra Barcelona stormede hans lejlighed, siger Jeppe Krogager.

Nægter at udtale sig

Udover en efterforskningsenhed i Barcelona fik de spanske myndigheder også hjælp fra en specialstyrke i Madrid i arbejdet med at opspore den eftersøgte dansker.

Bandelederen er begæret udleveret til Danmark, men befinder sig stadig i spansk politis varetægt.

Han har ifølge TV 2s oplysninger nægtet at udtale sig.

Tidligere er en 17-årig dansk dreng anholdt i Tyskland og udleveret til Danmark. Han er sigtet for medvirken i fangeflugten. Det samme er to andre mænd, der i december blev anholdt i Spanien og udleveret til Danmark.

De er også varetægtsfængslet i forbindelse med fangeflugten.

Ifølge TV 2s oplysninger har Hemin Dilshad Saleh været et ledende medlem af bandegrupperingen NNV fra det storkøbenhavnske område.