Udland

Monty Python-stjerne er død

Her ses Terry Jones i 2012. SUZANNE PLUNKETT / Scanpix Denmark

Han instruerede blandt andet Monty Python-filmene 'Life of Brian' og 'The Meaning of Life'.

Terry Jones fra Monty Python er død, 77 år gammel.

Det bekræfter hans agent ifølge BBC.

I 2015 fik komikeren konstateret demens og afasi. Det betød blandt andet, at han havde problemer med at tale. Agenten oplyser, at det var Jones' demens-sygdom, der førte til hans død.

'Har glædet millioner'

I en udtalelse siger Terry Jones' familie, at han døde med sin svenskfødte hustru Anna Söderström og den nærmeste familie ved sin side - og at det skete efter en lang kamp mod hans demens-sygdom.

- Vi har mistet en rar, sød, varm, kreativ og kærlig mand, hvis kompromisløse individualitet, ubarmhjertige intellekt og ekstraordinære humor, har glædet millioner over de sidste seks årtier.

Et andet af medlemmerne i Monty Python, Michael Palin, begræder tabet af Terry Jones, som han betragtede som en af sine tætteste venner.

- Han var meget mere end en af de sjoveste komedieforfattere i sin generation. Han var den komplette renæssance-komiker, forfatter, instruktør, vært, historiker, genial børnebogsforfatter, og det varmeste, mest vidunderlige selskab, du kunne ønske dig, siger han ifølge BBC.

Også komiker-kollegaen begræder tabet af den indflydelsesrige humorist, der respektløst legede med religiøse temaer og tabuer.

- Farvel, Terry Jones. Den store fod er kommet ned for at stemple på dig. Min gud, hvilken glæde du gav, hvilken ubegrænset glæde og glæde. Hvilket vidunderligt talent, hjerte og sind, skriver Stephen Fry på Twitter.

Instruerede to Monty Python-film

Terry Jones blev født i Wales, og han er kendt for at være en del af den legendariske Monty Python-trup sammen med Terry Gilliam, John Cleese, Eric Idle, Michael Palin og den afdøde Graham Chapman.

Fem af medlemmerne af Monty Python samlet i 2014. Terry Jones Står yderst til højre.

Han instruerede blandt andet Monty Python-filmene 'Life of Brian' (1979) og 'The Meaning of Life' (1983). Siden fortsatte han både i den komiske genre, men udvidede sit kunstneriske spektrum til også at omfatte dokumentarprogrammer om middelalderen og en lang række børnebøger.

Det er andet dødsfald i den verdensberømte satiregruppe inden for kort tid. I slutningen af december døde den britiske musiker, tekstforfatter og skuespiller Neil Innes, der var kendt som 'den syvende Python'. Han blev 75 år.