Udland

Rocklegende diagnosticeret med Parkinson

Ozzy Osbourne har optrådt flere gange i Danmark. Her ved Copenhell i 2018 sammen med Black Sabbath. Ida Guldbæk Arentsen / Scanpix Denmark

Ozzy Osbourne forventer dog at færddiggøre sin afskedsturné nummer to senere på året.

Ozzy Osbourne, en af den tunge rocks største og mest indflydelsesrige stemmer, har fået konstateret Parkinson.

Det afslørede den 71-årige sanger på talkshowet "Good Morning America" tirsdag, da han sammen med sin hustru Sharon og deres fælles børn Jack og Kelly, gæstede programmet.

- Det har været forfærdeligt udfordrende for os alle. Jeg spillede min sidste koncert nytårsaften i 2018 i Forum (Los Angeles, red.), og så faldt jeg og slog nakken, så jeg beskadigede mine nerver i nakken, siger Osbourne, der forulykkede på en motorcykel i 2003 og i den forbindelse gennemgik flere operationer.

I forbindelse med behandlingen for sin seneste skade, fik Ozzy Osbourne i februar 2019 konstateret Parkinson og i de forgangne 11 måneder, har både han og familien forsøgt at finde en måde at tackle nervesygdommen, som er en kronisk lidelse.

Gode dage og virkelig dårlige

I "Good Morning America" var det Sharon Osbourne, der talte om at skulle leve med en sygdom, som for de fleste langsomt forværres.

- Der er forskellige typer Parkinson - det er ikke en dødsdom, men det påvirker nervesystemet i din krop. Det er sådan, at du kan have en god dag, efterfulgt af en god dag og så en virkelig dårlig, siger Sharon Osbourne.

Ozzy Osbourne, der har en fortid i heavy-pionererne Black Sabbath, annoncerede i efteråret 2019, at han ville tage på afskedsturnéen "No More Tours 2" med henvisning til, at det var hans anden i karrieren som solist (den første var i 1992, red.).

Turnéplanerne, der ifølge planen ikke bringer legenden, forbi Danmark denne gang, er foreløbigt udskudt til oktober måned.

Ifølge den britisk fødte rockstjerne fordi han "vil være 100 procent klar til at tage ud og synge jeres f**king sokker af", som han udtrykker det.

Ozzy Osbourne er inden længe klar med et nyindspillet solo-album "Ordinary Man", som udkommer 21. februar.