Udland

Ny dødelig virus spreder sig til USA

Dermed har sygdommen spredt sig fra Kina til yderligere fem lande.

Et tilfælde af en nyopdaget virus er fundet i USA.

Det skriver CNBC og New York Times.

Den smittede blev i sidste uge indlagt i staten Washington med lungebetændelse. I weekenden blev vedkommende testet positiv for den såkaldte 2019-nCoV-virus. Smitten formodes at stamme fra et besøg i den kinesiske millionby Wuhan, hvor de første tilfælde blev opdaget for tre uger siden.

Dermed har sygdommen spredt sig fra Kina til yderligere fem lande.

Mandag kom det frem at virussen, der er blevet konstateret i flere asiatiske lande, smitter fra menneske til menneske. Det har tidligere været fremme, at den udelukkende smittede fra dyr til mennesker.

Mange af de smittede bor i eller har besøgt Wuhan i det centrale Kina, hvor myndighederne mener, at virusset kommer fra.

WHO indkalder til hastemøde

Verdenssundhedsorganisationen WHO har indkaldt til hastemøde onsdag på grund af udbruddet af den hidtil ukendte coronavirus i Kina.

Foreløbig har seks personer mistet livet efter at være blevet smittet, mens 218 har fået lungebetændelse.

Udover det seneste tilfælde i USA er der identificeret to tilfælde i Thailand, et i Japan og et andet i Sydkorea. Tirsdag eftermiddag er også en 50-årig kvinde fra Taiwan blevet indlagt med virussen. Alle de inficerede har for nyligt været i Wuhan.

Her kan du se, hvordan virussen har spredt sig fra Kina til nabolandene:

Det nye virus er en ny type coronavirus, der er blevet døbt 2019-nCoV. Den er i familie med SARS-virusset, som i 2003 spredte sig med Kina som arnested.