Udland

Netflixchef vil samarbejde med Harry og Meghan

Harry og Meghan må samarbejde med hvem de vil, så længe det sker inden for Buckinghams Palaces rammer.

Prins Harry og hertuginde Meghan vil fra foråret 2020 ikke længere være aktive medlemmer af det britiske kongehus. Parret dropper deres royale titler og apanage.

Men hvad skal parret bruge deres tid på, når de ikke længere har royale forpligtelser?

Indholdschefen hos streamingtjenesten Netflix, Ted Sarandos, har måske svaret.

Han vil i hvert fald gerne lave tv- og filmprojekter med det eksroyale par. Det sagde han ved en konference i Los Angeles.

- Hvem ville ikke være interesseret. Selvfølgelig er vi det, sagde Ted Sarandos.

Fordi Harry og Meghan er trådt tilbage som aktive medlemmer af det britiske kongehus, har de netop lov til at indgå lukrative aftaler med kommercielle virksomheder som Netflix.

Vel at mærke virksomheder og projekter, der afspejler de værdier, som dronning Elizabeth repræsenterer, skriver Buckingham Palace i en pressemeddelelse.

- De kan ikke længere formelt repræsentere dronningen, men hertugen og hertuginden har gjort det klart, at alt, hvad de foretager sig, fortsat vil værne om Hendes Majestæts værdier, står der i pressemeddelelsen.

Meghan og Harry får det altså, som de vil have det. De må indgå kommercielle aftaler, men de må ikke overskrider grænser for, hvad de fortæller. De skal være sømmelige og ordentlige, ellers vil de fornærme dem, der bor på Buckingham Palace, forklarer TV 2s korrespondent Ulla Terkelsen.

Kan følge i sporene på 'The Obamas'

Streaminggiganten Netflix indgik i 2018 en aftale med et andet velanset kendispar - tidligere præsident i USA Barack Obama og hans hustru, Michelle Obama.

Barack og Michelle Obamas produktionsselskab, Higher Ground Productions, har syv projekter, som skal udkomme på Netflix og til tjenestens 148 millioner betalende brugere.

Blandt projekterne er en film om den afroamerikanske borgerrettighedsaktivist Frederick Douglass, en serie baseret på bogen ’The Fifth Risk: Undoing Democracy’ af Michael Lewis og flere dokumentarer.

Donation til elefanter

Om Harry og Meghan også skal lave dokumentarer og serier for Netflix, vides endnu ikke. Men det er helt sikkert, at Meghan kommer til at bruge sin skuespillererfaring - i hvert fald en smule.

Kort efter Harry og Meghans overraskende nyhed kom det nemlig frem, at Meghan har skrevet under på en kontrakt med Disney.

Hun skal lægge stemme til en film, mod at koncernen donerer penge til dyrebeskyttelse, nærmere bestemt organisationen Elephants Without Borders.

I sidste uge kom der en video ud af prins Harry, der fremhæver sin kones talenter for Disneys administrerende direktør, Robert Iger, under den europæiske premiere af 'Løvernes Konge' i juli.

- Ved du, at hun laver voiceovers?, sagde Harry ved premieren.

- Nej, det vidste jeg ikke, svarede Robert Iger, og Harry fortsatte:

- Du virker overrasket. Hun er meget interesseret.

Forfatter, skuespiller eller leder

Harry og Meghan vil formentlig få mange tilbud inden for hvert deres felt, skriver New York Times.

Den tidligere 'Suits'-skuespillerindes kombination af Hollywood og kongehus vil formentlig betyde, at hun ikke kommer til at mangle tilbud.

Spørgsmålet er, om hun vælger at følge i Obamas fodspor, skrive en biografi eller skrive om feminisme eller nogle af de andre emner, hun går op i.

Flere forudsiger, at Harry kommer til at holde oplæg om hans rejser rundt i verden, og flere nævner, at hans fortid i militæret betyder, at han også har evner inden for lederskab - en vej, som han måske forfølger.