Udland

USA lancerer ny uniform til rumstyrke - vækker stor undren på sociale medier

US Space Force har lanceret en camouflagefarvet uniform.  US Space Force

Rumstyrken skal bekæmpe trusler fra rummet med styrker på jorden.

US Space Force har offentliggjort styrkens nye uniform.

En camouflagefarvet uniform til brug i krig i rummet.

Internettets reaktion er nådesløs.

- Jeg ved, at det her er svært at forstå, men til højre er et billede af camouflage og til venstre et billede af rummet. Studér de to billeder, til du kan se forskellen, skriver brugeren JRehling på Twitter.

Over 10.000 brugere har liket det tweet.

På Instagram byder rockstjernen Robb Flynn fra bandet Machine Head også ind:

- Skov-camo…? Uh… har de aldrig set rummet…?

På Twitter forsøgte US Space Force efterfølgende at forklare, at uniformen ser ud, som den gør, fordi styrken bruger ”nuværende hær/flyvevåbensuniformer for at spare på udgifterne”.

- Medlemmerne vil ligne deres kolleger, som de samarbejder med på Jorden, skriver US Space Force på Twitter.

Det fik dog ikke kritikken til at forstumme.

- Hvad med, at de sparer endnu flere penge ved at opløse rumstyrken - vi har ikke brug for en rumstyrke, skriver brugeren Jeffrey Nelson.

Skal bekæmpe trussel fra Kina og Rusland

I sidste måned offentliggjorde den amerikanske præsident, Donald Trump, officielt US Space Force – en amerikansk rumstyrke, der skal imødekomme den øgede trussel fra Rusland og Kina i rummet.

- Vi indvier officielt den nyeste gren af vores militær. Det er et meget stort og vigtigt øjeblik. Den hedder rumstyrken, sagde Donald Trump.

Med US Space Force skal der ikke udstationeres deciderede styrker i kredsløb om Jorden. I stedet skal styrken fra Jorden holde tæt øje med – og opfange trusler mod – amerikanske interesser i rummet.

- Der kommer til at ske mange ting i rummet, for rummet er verdens nyeste domæne for krigsførelse. I lyset af alvorlige trusler mod vores nationale sikkerhed er Amerikas overlegenhed i rummet afgørende, sagde Donald Trump.