Udland

Læs hele kongehusets udtalelse her

Harry, Meghan og Archie vil altid være meget elskede medlemmer af min familie, lyder det fra dronning Elizabeth.

Prins Harry og hertuginde Meghan kan fra foråret 2020 ikke længere kalde sig kongelige højheder. Det oplyser Buckingham Palace i en pressemeddelelse.

Til den tid vil de ikke længere være aktive medlemmer af det britiske kongehus. Parret vil heller ikke modtage offentlige midler og skal tilbagebetale en del af de 2,4 millioner pund, de har brugt på at renovere deres hjem Frogmore House tæt på Windsor Castle.

Læs hele dronning Elizabeth og Buckinham Palaces udtalelse her.

Dronning Elizabeth:

Efter mange måneders samtaler og drøftelser for nylig er jeg glad for, at vi sammen har fundet en konstruktiv og positiv vej fremad for mit barnebarn og hans familie.

Harry, Meghan og Archie vil altid være meget elskede medlemmer af min familie.

Jeg anerkender de udfordringer, de har haft som resultat af en intens overvågning gennem de seneste to år, og støtter deres ønske om at leve et mere uafhængigt liv.

Jeg vil gerne takke alle for deres dedikerede arbejde i hele landet, i hele Statsforbundet og andre steder, og jeg er specielt stolt af, hvor hurtigt Meghan blev en del af vores familie.

Det er hele min families håb, at aftalen i dag giver dem mulighed for at skabe en lykkelig og fredelig ny tilværelse.

Buckingham Palace:

Hertugen og hertuginden af Sussex er Hendes Majestæt og kongefamilien taknemmelige for deres vedvarende støtte nu, hvor de går ind i det næste kapitel i deres liv.

Som aftalt i denne nye ordning forstår de, at de er nødt til at træde tilbage fra deres royale pligter, herunder officielle militære udnævnelser. De vil ikke længere modtage offentlige midler for royale pligter.

Med Dronningens velsignelse vil hertugen og hertuginden af Sussex fortsat bevare deres private protektioner og organisationer. De kan ikke længere formelt repræsentere Dronningen, men hertugen og hertuginden har gjort det klart, at alt, hvad de foretager sig, fortsat vil værne om Hendes Majestæts værdier.

Hertugen og hertuginden vil ikke bruge deres kongelige titler, da de ikke længere er arbejdende medlemmer af kongefamilien.

Hertugen og hertuginden af Sussex har offentliggjort deres ønske om at tilbagebetale apanagen til indretning af Frogmore Cottage, som forbliver deres hjem i UK.

Hoffet har ingen kommentarer til detaljerne i sikkerhedsaftaler. Der er faste, uafhængige processer, som afgør behovet for offentligt finansieret sikkerhed.

Denne nye model vil være gældende fra foråret 2020.