Udland

Harry og Meghan mister titler og apanage

Beslutningen skaber "rene linjer" i kongehuset, siger korrespondent.

Prins Harry og hertuginde Meghan vil fra foråret 2020 ikke længere bruge deres royale titler, oplyser Buckingham Palace i en pressemeddelelse.

Til den tid vil de altså ikke længere være aktive medlemmer af det britiske kongehus og mister muligheden for at blive tiltalt som "kongelige højheder".

I udtalelsen oplyser dronning Elizabeth, at hun er glad for, at aftalen er faldet på plads mellem hende, Harry og Meghan.

- Efter flere måneder med samtaler er jeg tilfreds med, at vi i fællesskab har fundet en konstruktiv løsning for mit barnebarn og hans familie.

- Harry, Meghan og Archie vil altid være højt elskede medlemmer af min familie, siger hun.

Parret vil heller ikke længere modtage offentlige midler og skal tilbagebetale en del af de 2,4 millioner pund, de har brugt på at renovere deres hjem Frogmore House tæt på Windsor Castle.

Korrespondent: - Rene linjer

Den nyeste udvikling i sagen skaber "rene linjer" for det britiske kongehus, siger korrespondent Ulla Terkelsen.

- Nu siger man, at de er uden for ’firmaet’, ergo har de heller ikke nogen titler. De er almindelige borgere, siger hun.

Hun uddyber, at det er et tegn på, at man nu skrumper kongehuset ind og lægger fokus på dronningen og de andre i arvefølgen.

- Så må resten klare sig selv, lyder det.

Trådte tilbage som seniormedlemmer

Der har i den seneste tid været stor opmærksomhed omkring parret, efter de tidligere i januar meddelte, at de ikke længere ville være seniormedlemmer af det britiske kongehus.

Hertugparrets tilbagetrækning skabte stor røre i Storbritannien og på Buckingham Palace.

Alligevel meddelte det britiske kongehus hurtigt dengang, at de godt kunne forstå Prins Harry og hertuginde Meghans planer om at droppe titlen som seniormedlemmer af kongehuset og træde mere væk fra rampelyset.

I efteråret lagde hertuginde Meghan og prins Harry sag an mod flere medier for at stikke næsen i deres privatliv. Blandt andet beskyldte parret The Sun og Daily Mirror for ulovlig aflytning af telefonsvarerbeskeder.

Et pres fra medierne, som også adresseres i dokumentaren 'Harry og Meghan - vores afrikanske rejse'.