Udland

Retssag afslører nye beviser mod Epstein: Misbrugte helt unge piger frem til 2019

Et billede af Jeffrey Epstein taget efter sin fængsling i New York i 2019. Handout . / Ritzau Scanpix

Anklagerne går på, at han skulle voldtaget og tilbageholdt endnu flere piger i næsten 20 år.

Et nyt søgsmål beskylder forretningsmanden Jeffrey Epstein, der begik selvmord i sin fængselscelle i august 2019, for at køre et ”pyramidespil af menneskehandel” med piger helt ned til 11 år. Det skriver AP.

Jeffrey Epstein ejede to private øer på Jomfruøerne, hvor den påståede trafficking og de seksuelle overgreb skulle have foregået.

Det er statsanklageren på den caribiske øgruppe, Denise George, der rejser søgsmålet på vegne af regeringen mod boet efter Jeffrey Epstein.

Forretningsmanden var oprindeligt anklaget for overgreb på mindreårige i årene fra 2002-2005. Det var, da han afventede dom i den retssag, han hængte sig selv i en fængselscelle. Han stod til en fængselsstraf på maksimalt 45 år.

Men i den nye retssag bliver der fremlagt beviser for, at han fortsatte misbruget af unge piger helt frem til sidste år. Statsanklageren mener, at det har stået på i perioden fra 2001-2019.

Ansatte i lufthavnen på Jomfruøerne har ifølge anklageskriftet udtalt, at de så Epstein i 2018 forlade sit privatfly med piger, der ”lignede nogle på 11 år”.

Øen Little Saint James Island, som Epstein ejede. Nu ønsker Jomfruøerne at få ejerskabet.

Systematisk udnyttelse af unge piger

Én af beskyldninger beror på, at Jeffrey Epstein skulle have haft en systematisk liste over potentielle ofre, som han inddrog i et ”trafficking-pyramidespil”, hvor misbrugte piger også blev tvunget til at rekruttere andre piger til at udføre seksuelle ydelser på den private ø.

Som en del af søgsmålet henvises der til en hændelse, hvor en 15-årig pige forsøgte at flygte fra øen ved at svømme derfra, efter hun var blevet voldtaget. Hun blev fanget i forsøget på at flygte og blev efterfølgende holdt fanget på øen.

Selve sagen er sammensat af uafhængige undersøgelser, som er foretaget af statsanklagerens kontor på Jomfruøerne samt retsdokumenter fra andre sager i USA.

Anklager Denise George ønsker, at Jomfruøerne kan få ejerskab over Epsteins private øer, Little Saint James og Great Saint James, efter hans sager har kastet tunge skygger over Jomfruøernes omdømme, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Tilbage i 2008 erklærede Epstein sig skyldig i rufferi, hvor en af de involverede personer var under 18 år. I den forbindelse blev han idømt 13 måneders fængsel og skulle indgå et finansielt forlig med flere af sine ofre. Desuden blev han registreret som sexforbryder.