Udland

Astronaut deler imponerende billeder fra rummet

Astonauten Christina Hammock Koch har både fanget nordlys (i toppen) og stjerneskud (nederst) på billedet taget fra NASAs internationale rumstation ISS. Christina Hammock Koch / Twitter

Christina Hammock Koch vender hjem til Jorden i 2020. Til den tid vil hun være den kvindelige astronaut, der har været længst tid væk fra Jorden.

Nordlys og stjerneskud ser om muligt endnu mere imponerende ud, når det ses fra oven.

Det viste astronauten Christina Hammock Koch, da hun offentliggjorde et fotografi, der var taget fra NASA's internationale rumstation.

Her har hun fanget begge fænomener, som de ser ud med hendes øjne 400 kilometer over Jordens overflade.

Hun ser hver dag Jorden fra en lidt anden vinkel end de fleste andre. En oplevelse, hun gennem billeder deler med sine følgere på Twitter.

Blandt andet har hun delt et fotografi af verdens højeste bjerg set fra oven:

- Jeg har endelig fundet Mount Everest gennem linsen. Kan du? skriver hun på det sociale medie.

Kort før nytår gav den 40-årige ingeniør fra Michigan i USA også sine følgere et kig på den amerikanske by Baltimore, hvor forskellen på nat og dag set fra rummet træder frem.

Rumstationen har været i brug siden 2000, og Christina Koch har kunnet kalde den noget anderledes lokation for sin arbejdsplads siden 2018.

I den tid har hun også delt billeder af gletsjere i det sydlige Patagonien i Sydamerika øst for Andesbjergene:

Og hvad bruger hun så tiden på, mens hun svæver vægtløs rundt på rumstationen mange kilometer over Jordens overflade?

Ifølge Christina Hammock Koch selv går dagene mest med at fotografere, tilbringe tid med de andre astronauter, læse og se sport. Det skriver hun på et billede af sig selv, hvor hun sidder tilbagelænet og ser en amerikansk fodboldkamp om bord på rumfartøjet.

Den 40-årige astronaut forventes at være tilbage på fast grund på Jorden i februar 2020. Til den tid vil hun efter 335 dage i rummet være den kvinde, der har været længst tid væk fra Jorden.