Udland

Dansker seks kilometer fra eksplosionen: Min seng rystede, det er ret vildt

Helle Kettner bor i Tarragona og arbejder i Barcelona.

– Jeg troede, det var febervildelse. Sengen rystede, og der var en meget høj eksplosion.

Sådan fortæller danske Helle Kettner, der arbejder i Barcelona og bor i Tarragona i det nordøstlige Spanien nær stedet, hvor en eksplosion og brand i et kemikaliekompleks har udløst en storalarm.

– Jeg ligger syg herhjemme, og sengen rystede i lejligheden, selv om vi bor seks kilometer fra det sted, hvor eksplosionen skete. Det er ret vildt, siger Helle Kettner til TV 2.

Skulle holde sig inden døre

Hun fortæller, at de spanske myndigheder efter eksplosion opfordrede folk i Tarragona, hvor der bor næsten 800.000 mennesker, til at holde sig inden døre.

– Men nu må vi godt gå ud igen, siger Helle Kettner.

Men i to små byer, der ligger tættere på eksplosionen, skal befolkningen stadig holde sig inden døre.

– Folk i La Canonja og Vila-seca skal stadig holde sig inden døre, siger hun.

En anden dansker, Henrik Duus, har en restaurant i en by i nærheden af stedet hvor eksplosionen skete.

- Jeg befinder mig fem minutter fra eksplosionen i byen La Pineda. Vi kunne virkelig mærke eksplosionen, og vinduerne rystede, siger Henrik Duus til TV 2.

La Pineda er en lille by ved vandet med samme postnummer som Vila-seca.

- Først kunne jeg både se flammer og røg. Men nu kan jeg kun se røg, og folk her i byen lufter deres hunde nu igen, siger Henrik Duus.

De spanske myndigheder har meldt om mindst én død og seks kvæstede efter eksplosionen, to af de kvæstede meldes i kritisk tilstand. Til daglig arbejder cirka 36.000 mennesker på det kemikaliekompleks, hvor eksplosionen er sket.