Udland

Trump håner slået præsidentkandidat: - Nu kan jeg sove trygt

Præsident Donald Trump håner den seneste demokratiske præsidentkandidat, der har trukket sig fra valgkampen.

Demokraternes vælgere har endnu engang fået indsnævret feltet af potentielle præsidenter.

Cory Booker har nemlig meddelt, at han ikke vil fortsætte sit kandidatur for at blive Demokraternes kandidat til at kæmpe mod Donald Trump om verdens mest magtfulde stilling. Det skriver Politico.

Cory Booker stod ifølge meningsmålinger til under to procent og vil i stedet kæmpe for at blive genvalgt til Senatet.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har været ude og håne Booker på Twitter, hvor han sarkastisk siger, at han var "sååå bekymret" for at kæmpe mod Booker, og at han endelig kan sove trygt, nu Cory Booker ikke længere er modkandidat.

Vand på kritikeres mølle

Cory Bookers exit er vand på kritikernes mølle, da han er den seneste i en række af minoritetspersoner, der har trukket sit kandidatur. Det mener TV 2's USA-analytiker Mirco Reimer-Elster:

- Booker er ironisk nok en af dem, der selv har kørt på, at det er et kæmpe problem, hvis kandidatfeltet ikke repræsenterer vælgerne – herunder vælgere med minoritetsbaggrund.

Men Cory Booker havde ikke nogen opbakning, kunne ikke kvalificere sig under debatterne, og han kunne heller ikke rejse nogen penge, siger Mirco Reimer-Elster. Derfor er Bookers bedste bud nu at blive vicepræsidentkandidat, lyder det.

- Men det vil nok kræve, at det bliver en kvindelig præsidentkandidat, Demokraterne nominerer, da jeg tvivler på, at de vil nominere to mænd, siger analytikeren.

Desværre for Cory Booker trak Julian Castro sig som præsidentkandidat i sidste uge, og han har officielt erklæret sin støtte til Elizabeth Warren, som nu fører kampagne med Castro.

- Derfor er Castro et oplagt valg for Warren, forklarer Mirco Reimer-Elster.

Svært at vinde på den store scene

I starten var der en lang række unge aspiranter i det demokratiske kandidatfelt, der stjal analytikere og mediers opmærksomhed fra de etablerede kandidater. Det er dog ikke lykkedes andre end Pete Buttigieg at beholde noget momentum.

Både Kamala Harris og Beto O'Rouke, der begge var erklæret potentielle favoritter af mange, måtte se sig slået ud, da de ikke kunne udvise samme niveau på den store scene, som de kunne på de små, mener Mirco Reimer-Elster.

Men selvom flere kandidater har trukket sig, og der endnu ikke er fundet en egentlig favorit blandt de tilbageværende, tror Mirco Reimer-Elster stadig, at Demokraterne har en chance for at vinde valget 3. november.

- Selvom alle kandidaterne har sine udfordringer, betyder det ikke, at løbet er kørt, for de skal op imod en præsident, der er historisk upopulær, siger Mirco Reimer-Elster.

Joe Biden, Bernie Sanders og Elizabeth Warren fører i meningsmålingerne om, hvem der bliver Demokraternes kandidat.