Australien kaster gulerødder fra helikoptere for at redde dyr

Mere end en milliard dyr har mistet livet i de australske skovbrande.

Det regner med gulerødder i Australien. Og søde kartofler.

Hen over den australske delstat New South Wales er der nemlig blevet sendt helikoptere, der er fyldt med grøntsager, på vingerne.

Mellem pilot og redningsfolk står der kassevis af grøntsager. Hovedsageligt gulerødder og søde kartofler.
Mellem pilot og redningsfolk står der kassevis af grøntsager. Hovedsageligt gulerødder og søde kartofler. Foto: Handout / Ritzau Scanpix

Helikopterne er en del af ”Operation Rock Wallaby” - en redningsmission, som den australske delstat New South Wales har sat i gang for at redde klippewallabyer.

Det skriver CNN.

Helikopterne bliver læsset med gulerødder og søde kartofler, hvorefter de flyver udover områder, der har været ramt af skovbrande.

I løbet af de seneste uger har redningsfolk kastet over et ton grøntsager ud i håb om at redde så mange dyr, som muligt.

Her bliver en helikopter læsset med gulerødder og søde kartofler.
Her bliver en helikopter læsset med gulerødder og søde kartofler. Foto: Handout / Ritzau Scanpix

Ifølge Australiens miljøminister, Matt Kean, er missionen den mest omfattende af sin slags nogensinde. Han kalder det videre en nøgleopgave, da mange klippewallabyer har overlevet skovbrandene, men nu mangler føde.

- Udkastningen af føde er en af de vigtigste strategier, som vi bruger, for at fremme deres overlevelse, siger Matt Kean.

Her bliver der kastet gulerødder ud til de sultne dyr.
Her bliver der kastet gulerødder ud til de sultne dyr. Foto: Handout / Ritzau Scanpix

Over en milliard dyr døde

2019 blev Australiens varmeste og tørreste år nogensinde, og voldsomme skovbrande har hærget landet i flere måneder. Det er gået hårdt ud over dyrelivet.

Torsdag kom det frem, at de mange brande indtil videre har kostet mere end en milliard dyr livet. Estimatet indeholder pattedyr, fugle og krybdyr, mens insekter og padder kommer derudover.

Ifølge CNN har næsten en halv milliard dyr været påvirkede af brandene i New South Wales. Netop New South Wales har sammen med Queensland været hårdest ramt af skovbrandene i landet.

New South Wales forventer at fortsætte med kaste grøntsager ud, indtil områderne igen er frodige nok, til at dyrene kan overleve på egen hånd.

Herunder kan du se, hvor der er skovbrande i Australien lige nu:

Henter kort... Senest opdateret: 14. jan. 2020 Kilde: NASA