Udland

11 døde under voldsomt uvejr i USA

Mindst 230.000 huse og virksomheder har været uden strøm som følge af uvejret.

Mindst 11 personer har mistet livet, efter et voldsomt stormvejr har ramt de sydlige delstater i USA.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Flere har mistet livet i Texas, Alabama og Louisiana grundet tornadoer, massiv regn og iskoldt vejr med hagl og sne til følge. Nogle steder var haglene 5-13 centimer store, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet omkom et ældre ægtepar, da deres trailerhjem rev sig løs i Alabama. Det blev senere fundet godt 60 meter fra sit fundament. Desuden er en ældre mand fundet død, da et træ var væltet ned i hans hus.

Men også i Oklahama i den amerikanske midtvest har en mand mistet livet i en drukneulykke som følge af stormene.

Biler blev væltet som følge af stormen i Louisiana.

Varm og fugtig luft

Stormene skyldes ifølge TV 2 Vejret, at meget varm og fugtig luft er trukket op over det sydvestlige USA, mens meget kold luft har presset på fra vest.

Det har resulteret i en kraftig front, der giver kraftige vindstød og ventes at give op til 75 millimeter regn flere steder. Nogle steder har også fået sne, skriver CNN.

Varm fugtig luft fra den Mexicanske Golf trak ind under kold tør luft i højere luftlag.

Det forventes samtidig, at der kommer tornadoer flere steder, selvom højsæsonen for tornadoer først er i marts og april. De første er allerede registeret lørdag.

Tusindvis uden strøm

Foruden dødsfald har hundredevis af veje været lukket grundet oversvømmelser.

Og mindst 230.000 huse og virksomheder har desuden været uden strøm i Texas, Louisiana, Mississippi, Arkansas, Tennessee, Illinois og Michigan som følge af stormen. Det skriver virksomheden PowerOutage på Twitter.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er mere end 1000 fly blevet aflyst i weekenden. Heraf mange i Chicagos O'Hare International Airport.

Den nationale vejrtjeneste oplyser ifølge Reuters, at omkring 18 millioner mennesker har været påvirket af stormene.

USA er det sted i verden, der oftest bliver ramt af tornadoer. Der optræder cirka 750 årligt - langt de fleste fra marts til juli.