USA indfører sanktioner mod Iran i første modsvar på angreb

For første gang er USA fredag kommet med et konkret modsvar på Irans angreb mod to luftbaser i Irak.

USA indfører sanktioner mod Iran som følge af iranske angreb mod to luftbaser i Irak, hvor der befinder sig amerikanske styrker.

Det siger den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, og handelsminister Steven Mnuchin fredag på et pressemøde i Washington.

Det er USA's første konkrete modsvar på angrebet, skriver Washington Post.

Iran affyrede natten til onsdag flere ballistiske missiler mod luftbasen Al-Asad i det vestlige Irak. Her befandt der sig både amerikanske og danske soldater.

Luftbase beskudt

Også en luftbase i Erbil i den nordlige og kurdiske del af Irak blev beskudt.

Irans luftangreb var et modsvar på USA's drab på den magtfulde iranske militærleder Qassem Soleimani fredag i sidste uge.

Der har ikke været nogen amerikanske meldinger om, at soldater skulle være blevet dræbt i Irans luftangreb. Pompeo siger fredag dog, at Iran "uden tvivl" forsøgte at dræbe amerikanske styrker i angrebet.

Ifølge nyhedsbureauet Associated Press siger USA's udenrigsminister og landets finansminister Steven Mnuchin, at de nye sanktioner vil være rettet mod otte højstående iranske myndighedspersoner. USA mener det otte har været involveret i både "destabiliserende aktiviteter" i Mellemøsten og i missilangrebet, der var hævn for USA's drab på en højtstående iransk general ved et droneangreb.