Video: Her bliver ukrainsk fly ramt i Iran

The New York Times har verificeret, at en video, hvor flyet tilsyneladende bliver ramt af et missil, er ægte.

En video viser ifølge The New York Times det øjeblik onsdag morgen, hvor et ukrainsk fly ifølge canadiske og britiske myndigheders efterretninger bliver ramt af et iransk missil, mens det flyver over Parand i nærheden af Teherans lufthavn.

Kort efter holdt flyet op med at sende signaler til flykontrollen på jorden. En lille eksplosion fandt ifølge mediet sted, da missilet ramte flyet. Men flyet eksploderede ikke. Det fløj videre i flere minutter og fløj tilbage mod lufthavnen, har New York Times beregnet.

Fly fløj videre

Flyet fløj videre i flammer indtil det eksploderede og hurtigt styrtede til jorden, viser andre videoer ifølge avisen. New York Times har fået verificeret, at både disse videoer og videoen over artiklen er ægte.

Samtlige 176 passagerer mistede livet, da flyet PS752 fra Ukraine International Airlines styrtede ned.

Ombord på det nedstyrtede fly var der ifølge ukrainske myndigheder 82 iranske statsborgere, 63 canadiske statsborgere, 11 ukrainere, ti svenskere, fire afghanere, tre briter og tre tyskere.

Fem timer forinden havde Iran affyret omkring to dusin ballistiske missiler mod amerikanske mål i Irak og ramt to luftbaser, hvor også danske soldater var udstationeret.

Torsdag aften meddelte Canadas premierminister Justin Trudeau, at det ifølge myndighedernes efterretninger var et iransk missil, som var skyld i, at flyet styrtede til jorden. Samme meldinger lyder fra Storbritanniens premierminister Boris Johnson.

Irans civile luftfartsmyndigheder afviser, at der var tale om et missil.

New York Times' visuelle undersøger Malachy Browne oplyser i et tweet, at mediet har fået bekræftet videoens ægthed ved at kortlægge den højde flyet fløj i, samt sted og retning. Og det passer med de sidste minutter af PS752's tid i luften.

I to tweets forklarer Malachy Browne, hvordan man ved at studere billeder af landjorden fra luften har kunnet verificere lokationen, hvor videoen er filmet. Derefter fik man bekræftet flyets retning.